Follow osdphoto on Twitter

01 December 2009

Flygfotografering i snöyra på Frösön

Veckorna går fort och julen närmar sig och nu har det kommit rätt mycket snö här uppe i Östersund. Har vi tur så ligger den till och med kvar ett tag innan det blir slask av allt igen! För tillfället håller sig temperaturen runt -2 grader, men det ska tydligen sjunka en aning lägre under veckan så en vit jul är kanske inte alltför avlägsen.
Även denna måndag var det dags att fotografera lite på Frösön, så Jonas och Niklas begav sig ut vid 11-tiden för att hinna med Koral Blues ankomst från Hurghada som var beräknad till 1140, dvs nästan två timmar senare än vad tidtabellen anger. Den tiden höll de dock perfekt, då de landade på bana 12 precis på 1140-slaget!

Tryck för större bild
SU-KBB flög sträckan idag igen. Trots att plogbilarna just lämnat banan yrar det upp en hel del!

Tryck för större bild
Från värme till snö!


De glada resenärerna som tillbringat en vecka eller två i Egypten möttes av ingen annan än tomten med tillhörande renar. Dessa träfigurer hade placerats på ett par bagagevagnar, antagligen för att hälsa alla ankommande välkomna. Varför tomtens släde var före renarna var dock något som förbryllade Jonas.


Calibration 10 tillbringade sin dag med att göra en del överflygningar och avbrutna inflygningar, med andra ord höll de på att testa ILS:en på bana 12.

Tryck för större bild
Även Mediflight 05, en LearJet 35 från Scandinavian Air Ambulance, hade vägarna förbi. De gjorde ett snabbt stopp på Frösön innan de begav sig till Uppsala igen.

Tryck för större bild
Att SAS kommer med en Boeing 737-600 från Arlanda är ju inget som hör till det ovanliga och MD-besöken är inte lika vanliga nuförtiden. Här har vi Embla Viking, LN-RRD.

Tryck för större bild
Calibration 10 tar en runda till.

Tryck för större bild
Embla Viking startar bana 30 på väg tillbaka ner till Arlanda.

Östersundflyg har tydligen fortfarande problem med de maskiner som Golden Air flyger åt dem. Idag blev de sena från Bromma och ankom Frösön ca 1330 med en Nextjetmaskin till sitt förfogande.

Tryck för större bild
NextJets SAAB 340 SE-LJN flög Östersundflygs passagerare från Bromma. Ombord här har vi Simon Brygg som tillbringat helgen i Skottland med Amanda.

Efter att ha hälsat på Simon i terminalen var det dags för en sen lunch, vilket blev det nyttiga valet Kebab Special hemma hos Niklas, varpå det var dags att bege sig till arbetet.

/Jonas Herjeby & Niklas Kull - Ostersund Photography

1 comment:

  1. Verkar som dom har en del problem Östersundsflyg. Avro, Fokker, 340... I morse tyckte jag mig se Blekingeflygs saab 2000 starta från flygplatsen. Att det ska vara så svårt att fixa problemen. Saab 2000 är ju ett relativt nytt och modernt plan, så man kan ju undra vad det är som strular hela tiden.

    ReplyDelete