Follow osdphoto on Twitter

23 November 2009

Vinterdag på Frösön med charter och Fokkerbesök

Ännu en arbetsvecka börjar med ännu en måndag och självklart är Koral Blue på schemat för dagen! Jonas, Niklas och Simon var lediga alla tre och begav sig ut mot Frösön vid 9-tiden.
Dagen började med en intressant överraskning, då Östersundflygs flygning från Bromma trafikerades med en Fokker 50 i Skywaysmålning. Detta är ju inget som hör till det vanliga på Frösön, så något som bryter det annars för vanliga mönstret är alltid trevligt.


SE-LEA tar sig ner mot banan och som vanligt ligger ett stråk med låga moln över sjön innan isen lägger så här års.

Koral Blues ankomst var beräknad till 10:50, men till allas vår förvåning trillade de ner redan 09:45 i ett mjukt morgonljus. Totalt har vi i Östersund haft drygt sju soltimmar under november månad, så de två timmar som faktiskt sken under måndagsmorgonen var välkomna!

Tryck för större bild
Den maskin som flögs upp från Hurghada var SU-KBB i Koral Blues egna färger. Det är samma A319 som flög hit under premiärflygningen för tre veckor sedan.

Det hade snöat en aning under natten vilket gav en härlig snörök när Koral Blue reverserade efter landningen bana 12. De lämnade sedan banan via taxiväg F och taxade med sina (förhoppningsvis) solmättade charterresenärer mot plattan, där de åter skulle få känna på det kalla svenska klimatet.


På tal om klimat så var vädret på Frösön inte det varmaste, trots solens visit. Temperaturen låg runt noll och vinden låg på.

Tryck för större bild
När det är MD på Frösön så vill man gärna ha dem på bild och idag hade vi Jarl Viking (LN-RMT) som skulle gå mot Arlanda vid 10-tiden. Banan på Frösön liknar en hängmatta, därav den kraftiga lutningen.

Tryck för större bild
Även Nextjets specialmålade SAAB 340 i Skidlandslagets färger (SE-LEP) kom på besök från Bromma.

Tryck för större bild
SE-LEA beger sig tillbaka till Bromma för Östersundsflygs räkning.

Allt eftersom det mulnade på under förmiddagen beslöt vi att det var dags att runda av och ta en lunch, så alla tre begav sig till Max för ett mål mat.


Därefter var det debriefing hemma hos Niklas, med de vanliga diskussionerna om allt möjligt och den välkomnade vilan efter dagens fotograferande.

/ Jonas, Niklas och Simon - Ostersund Photography

No comments:

Post a Comment