Follow osdphoto on Twitter

22 December 2009

En riktigt kall morgon på Frösön

Tryck för större bild

Det är fredag den 18 december, klockan är 0900 när vi kommer ut till flyget och temperaturen ligger på stadiga minus 24!
I fredags ankom inget speciellt men vädret såg mycket lovande ut och SAS kom med MD-80 så det var lite intressant i alla fall.
Då jonas jobbade tidigt så var det Simon och Niklas som åkte ut denna morgonen. När vi väl kom ut till flyget så noterade vi att termometern i bilen stod på minus 24 och även om vi hade klätt oss riktigt så var det otroligt kallt, det var riktigt vackert men kallt.Efter cirka 20 minuter ankom morgonens första maskin, SAS Md-82 LN-RMS som gjorde en visuell inflygning till bana 12. Efter landningen så kom det inga fler landningar före sasen skulle avgå igen så vi bestämde oss för att åka bort till bana 30 och fotografera starten. Det vanliga är att dom landar 12an och startar bana 30 när det är lugn vind för att undvika att flyga över stan och bara hålla sig över Storsjön vid start och landning.Under tiden som vi väntar på att SK073 ska bli klara för avgång igen så ropar Nextjet 499P upp på radion, maskinen fanns inte på LFV och P i slutet av callsignet tyder på att planet var tomt. Dom skulle till Bromma som Nextjet flyger dagligen men varför dom flög denna maskinen tom ner och var inte med på LFV vågar vi inte svara på.

Tryck för större bild

Tryck för större bild

Det var åter dags igen för Sasen att flyga tillbaka till Stockholm och får klart till Arlanda direkt till OSLAV från bana 30.
Efter att sasen gett sig av tog det inte många minuter innan även Nextjet 499P var klar för avgång. När vi fotograferat dom båda rörelserna så åkte vi åter igen bort till inflygningen bana 12 för att fotografera landningen på Nextjets flygning från Luleå via Umeå som idag flögs av deras maskin SE-LMR.

Tryck för större bild

Efter dessa var det ganska lugnt ute på Frösön så vi bestämde oss för att åka in till stan för att fotografera lite annan än flyg för att sedan ge oss av hemöver och avsluta den kalla dagen med ett varmt bad.// Ostersund Photography

1 comment:

  1. Erik Löfgren-Bengtson23/12/2009, 13:38

    -24!! låter uppfriskande! Härligt med lite sol, inte varit mycket av den varan på sistonde...

    ReplyDelete