Follow osdphoto on Twitter

10 December 2009

Ostersund Photography - Canon EOS 7D har anlänt

Dagen som har varit efterlängtad ett bra tag har äntligen kommit! Simon och Jonas har äntligen fått paketet innehållande två stycken Canon 7D. Vägen dit var dock inte så enkel som den borde ha varit, då en leverans som borde ha kommit dagen efter beställningen kom fram en vecka sent.
På torsdag morgon la vi ordern hos Cyberphoto i Umeå och fick under eftermiddagen en bekräftelse på att Posten hade sorterat paketet i Umeå. Så långt var allting bra, då Cyberphoto alltid är snabba med att paketera beställningarna och få iväg allt i tid, så nu var det bara att vänta på att Posten gjorde sitt. Fredagen kom och gick men statusen på paketet ändrades inte från "Sorterad i Umeå", så vi fick helt enkelt acceptera att vi var tvungna att vänta till måndagen på leveransen.


Så helgen gick och måndag morgon kom varpå vi kollade statusen på paketet och fick då läsa "Felsorterat i Malmö". Hur Posten lyckats ta fel på Östersund och Malmö (en skillnad på drygt 100 mil) är en gåta och när vi ringde dem vägrade de först att medge att de gjort ett misstag och hänvisade till att de inte hade någon tidsgaranti på postpaket, men när paketet varit i "felsorterat i Malmö" i 48 timmar erkände de att de faktiskt inte visste vart paketet var!
Som tur var så har Cyberphoto en så bra service att de då sa att de skulle reklamera ordern till Posten och skicka nya grejor till oss med Express redan samma dag! Tack Cyberphoto för jättebra kundbemötande och kalasservice!


Tack vare Cyberphoto fick vi tillslut kamerorna på onsdagen och vi kunde åka hem till Simon och packa upp och njuta!


Simon får äran att göra det första ingreppet och blotta paketets innehåll.


Allt ser ut att stämma med innehåll och betalning i vår låda!


Det är visserligen två veckor kvar till jul, men vi gick händelserna i förväg och tog hand om paketöppnandet redan nu!
Hur är det man säger? Som ett barn på Julafton...


För att dra ut på spänningen så avslöjas lådornas innehåll en sak i taget till man kommer in till själva huvudartikeln...


...som vi har här!


Ännu har det inte blivit så mycket tid för riktiga tester på fältet, men självklart har vi skaffat oss en uppfattning om hur kameran presterar och känns. Med batterigreppet BG-E7 monterat på huset är kameran en redig bit och man kan känna att det handlar om bra kvalité! Utseendet är i ren allmänhet proffsigt och det är inte som med 40D:n att den ser plastig ut. Både det vanliga greppet och det vertikala greppet på BG-E7 är riktigt sköna och man har ett fast tag i kameran som försäkrar att den inte glider ut händerna i första taget.


När man monterar på ett större telezoomobjektiv som det EF 100-400 L IS USM vi använder känner man att batterigreppet är en god försäkring så man slipper en framtung känsla.


Här är de båda kamerorna med batterigreppet och EF 24-105 L IS USM monterade.

Vi har gjort lite enklare tester med högre ISO-värden i kameran (7D:n klarar ISO 100-6400 och i utökat läge upp till 12800) och visst uppvisar den brus, men det är fullt hanterbart till och med på ISO 12800.
Kameran presterar 8 bilder per sekund när man har den inställd i high speed-läget och då smattrar den på riktigt bra! Autofokusen är även den snabb och ger säkra resultat i flera olika lägen som erbjuder en eller flera fokuspunkter av de totalt 19.
När man tar bilderna i RAW-format hamnar man på en filstorlek på drygt 25 mb, så med ett 8 gb minneskort kan man i alla fall klämma in runt 300 bilder. Har man ett snabbt kort (i vårat fall handlar det om ett UDMA-kort som laddar 60 mb/sek) så klarar kameran runt 20 bilder i följd i high speed-läget innan den börjar sakta ner i hastigheten!
Det blir lättare att ge en uppfattning om allt när vi har haft mer tid på oss att använda kameran i "vardagen" men hittills är vi inget annat än mycket nöjda båda två!


Tillfälligt uppsatt mediacenter med kameror, MacBooks och Ballerinakex. Utvärdering av kameror och uppdatering av hemsidor kräver lite extra fika!

När vi fotat med 7D:n mer återkommer vi såklart med mer ingående information och en och annan testbild!

/Jonas Herjeby & Simon Brygg - Ostersund Photography

8 comments:

 1. Två små pojkar som tindrar med ögonen som på julafton! Skämt åsido, vad kul att ni fått era kaameror. Hoppas att de nu är så bra och värda pengarna och att ni kan ta kanonbilder.
  Lena

  ReplyDelete
 2. Cooooolt! Nu litar jag på att ni testar kamerorna på Frösön söndagen den 27 december kl 11 när BMI's flyg för flyThomasCook kommer in. DÅ ÄR JAG MED!!!!

  ReplyDelete
 3. med tanke på vad som är uppdukat på bordet...så hoppas jag verkligen julklapparna som ligger på stolen är Amandas...allihopa :D

  ReplyDelete
 4. Haha tyvärr. . . Dom är mina, men bara fram till den 24 då dom ska ges bort, blir väl inga julklappar ifrån Simon till mig i år. Han sattsar på sig själv isället :D

  ReplyDelete
 5. Stefan Sjögren - Stockholm Arlanda Photography10/12/2009, 19:23

  Skojigt att ni oxå får chansen att se EOS 7D:s fantastiska egenskaper. Vi som använt den sedan den kom är mycket nöjda och redan nu har flygtidningar världen över publicerat flygbilder från Sverige tagna med EOS 7D. Ni kommer att märka att upplösningen blir helt fantastisk!! Ha det bra, ni har talang allihop inom OSD Photography.

  ReplyDelete
 6. @Anja: Ja vi har som tänkt att fota all charter i vinter och BMI står på listan så du blir nog med på bild! Så du blir hemma i Sverige över jul i alla fall.

  @Annonym/Amanda: haha, alla dom där paketen är Amandas (Alltså hennes paket till andra) och till dig Amanda så blir det något paket till dig också om du håller dig snäll!

  @Stefan: ja efter många sömlösa nätter av funderande så kom jag och jonas fram till att 7Dn var ett bra val.
  Ja alltså har inte hunnit pröva så mycket vad kameran går för ännu men det lilla jag sätt så är jag helt häpen över kvalitén alltså, det första jag märkte som man ser direkt är hastigheten och det nya autofokussystemet, helt underbart! Så snabb respons på allt i kameran. Sen är brusegenskaperna en helt ny värd mot 40Dn alltså, så otroligt nöjd med köper måste jag säga.

  //Simon Brygg - Östersund Photography

  ReplyDelete
 7. Vem är förvånad att posten dröjer. Det är fortfarande ett statligt bolag.

  ReplyDelete
 8. Nepp ingen Sverigejul för mig i år! Men dock Sverige-nyår ;) Kommer ju den 27e så det är lite för sent för julafton tyvärr.... Suger, men inte så mkt att göra åt!

  ReplyDelete