Follow osdphoto on Twitter

19 September 2009

En återblick på sista veckornas spotting.

Tiden sedan förra inlägget har det jobbats mycket för alla medlemmar, men trots det har Jonas, Simon och Niklas lyckats ta sig ut för några speciella ankomster och avgångar.

Tryck för större bild
Flygambulansen Medical 01 står uppställd på bana 30 sekunderna innan start.

Tryck för större bild
Scandinavian 072 ställer upp bana 30.

Vi hade turen att få en MD82 från SAS på besök igen, Det är inte alls ofta numera ska ni veta. Så när det kommer en MD så kan man nästan släppa allting och åka ut till flyget.

I fredags (Föregående fredag) hade vi turen att få säsongspremiär från Iberworlds sida när dom startade sin linje ner till Rhodos. Det visade sig att dom flög upp tomma från Kalmar där det troligen hade lastats av passagerare och sedan vidare upp mot Östersund för att hämta en hel del solsugna jämtar (och säkert folk från övriga delar av Norrland och folk allmänt som vill sola och ta en kall öl eller två).

Tryck för större bild
Iberworld 652 Papa här innan sättning bana 30. (För den vetgirige lägger många bolag till tillsatsbokstaven P (Papa) i anropssignalen för att indikera att det är en positioneringsflygning).

Tryck för större bild
Nextjet hann smyga sig emellan Iberworlds start och landning, Den något speciella Kramfors/Sollefteåmålningen vilket vi glatt tar emot!

Tryck för större bild
Iberworld 6052 nu fullastad med passagerare ställer upp på bana 30 för att flyga ner till Chania på Kreta.

Tryck för större bild
Senare i veckan (som nu är tidigare i veckan om vi kunde göra det svårare att förstå det vill säga) så befann jag mig på plats på gamla F4-basen och lyckades få lite tid att fota ovan nämnda Saab 340 i lite speciellt ljus.

Dessutom har vi "fått" en ny maskin från Östersundsflyg som nu ganska frekvent flyger häruppe SE-LXH som bär Golden Airs nya målning och ser allmänt mycket fräschare ut än SE-LTU som flög mycket här tidigare.

Tryck för större bild
Östersundsflygs flygning till Bromma ställer upp på bana 30.

Tryck för större bild
Annan vinkel, annan dag men samma flygning.

"Charter kommer på fredag" och har blivit ett trevligt sätt att avsluta en hård spottingvecka på, Vid 0930 kommer Cyprus Turkish från Antalya och 1005 kommer Iberworld från Chania, Dessutom kommer SAS, Nextjet samt Östersundsflyg inom den tidsramen så det är en bra dag om man vill fota flera bolag här ute.
Så denna fredagen åkte Jonas och Niklas ut och fotograferade. Simon var också ledig men har legat sjuk hela veckan så ingen spotting för honom.

Tryck för större bild
Cyprus Turkish landar bana 30. Rätt så tråkigt väder, men lite regn i måttliga doser har ingen dött av.

Tryck för större bild
Nextjet från Luleå/Umeå landar bana 30, Till synes den trevliga Kramfors/Sollefteå-Saaben.

Tryck för större bild
Östersundsflyg från Bromma hann också komma förbi innan Iberworld skulle ner.

Tryck för större bild
Iberworld från Chania landar bana 30 i det otrevliga regnvädret.

Efter detta begav vi oss mot terminalen och långtidsparkeringen där vi tog resten av dagens bilder innan vi var tvungna att bege oss till våra respektive arbeten.

Tryck för större bild
Först ut för start var Cyprus Turskish mot Antalya.

Tryck för större bild
Sedan blev det Iberworlds tur att åka iväg mot Chania, Således blev det också dags att packa ihop och åka hem för oss spotters.

Peter har hållit sig aktiv med att studera och allt vad det innebär, men har hunnit med lite spotting iaf. (Jag trodde man fick saker att göra på högskolor, men icke).
-Man kan lätt tro det, men så är inte alltid fallet. /Peters notering.

Tryck för större bild
Ryanair ankommer från Barcelona/Girona.

Tryck för större bild
Wizz Air startar mot Poznan i det fallande mörkret.


En liten "på plats"-bild från Västerås, som lämpar sig helt okej för spotting.

Om vi går tillbaka till Östersund en stund så är det så att Östersundsflyg har expanderat med en avgång även på lördagar vilket innebär att dom nu trafikerar Östersund veckans alla dagar. Helt rätt utveckling tycker vi i Ostersund Photography.
Den här linjen bedrivs dessutom av en Saab 340 istället för Saab 2000 som flyger annars, Vilket vi som sagt tycker är jätteroligt med lite variation här ute.

Tryck för större bild
Extrans 412 på kort final till bana 12, med ledaren för flygforumet G-Kraft, Daniel Mattsson på klappsätet!

/Ostersund Photography

3 comments:

 1. Erik Löfgren-Bengtson20/09/2009, 13:09

  SE-LXH har även besökt ängelholm på sistonde! trevligt inslag mot den vanliga oranga SE-LTV som är stammis :)

  ReplyDelete
 2. Hej! Jag tänkte tipsa om Nextjets SE-LEP som i slutet på förra veckan stripades med svenska skidlandslagets målning. Den trafikerar nu Nextjets linjer från OSD. Har ni fotat den?

  ReplyDelete
 3. Tack för tipset, Vi kommer att finnas på plats på OSD imorgon för att fotografera maskinen. Ska bli spännande att se, och ett reportage är att vänta!

  /Niklas Kull - Ostersund Photography

  ReplyDelete