Follow osdphoto on Twitter

07 September 2009

En vanlig dag ute på Frösön.

Var länge sedan vi visade lite alldagliga bilder men nu i helgen var vi ut på Frösön en sväng och fotade SAS och Östersundsflyg, så tänkte visa lite av det i alla fall.
Jag och Niklas åkte ut själva då Peter som sagt förflyttat sig cirka 56,7 mil söderöver och Jonas var cirka 7,5 mil västerut i Järpen och spelade på en festival där med Bandet deras.
Först var det SAS som tittade förbi och för ovanlighetens skull så kom dom med en 737-600, host!

Tryck för större bild

Efter att SAS lastat upp full maskin för ovanlighetens skull så gav de sig tillbaka mot Arlanda, de var till och med överbokade idag och fick ta en person på klappen! Frågan är om det går bättre för sas på Östersund eller om de tar klent betalt?

När vi hade tagit den enda SASen så gav vi oss tillbaka till Niklas för lite mat och vila innan vi skulle åka ut igen för att fotografera Östersundsflyg. Egentligen tänkte vi fota SAS igen när de kom strax före Östersundsflyg men det var samma maskin som vände upp igen så det kändes ganska onödigt.
Väl ute var ljuset ganska trevligt men ett litet problem bara, Östersundsflyg kom med samma maskin som vanligt, dom har sagt att dom ska få en egen målning för bolaget men inte ännu tydligen. När de flög som Jämtlandsflyg så varierade reggen lite och kanske dom gör nu också men dom gångerna vi varit ut så har det bara varit SE-LTU.

Tryck för större bild

Fick visuell inflygning bana 30 och efter landningen var de snabba in och lastade om maskinen och vände på knappt 20 min innan de var på väg ut igen för att åter igen flyga ner till Bromma.

Tryck för större bild

Efter dessa rörelserna var det samma sak igen så vi valde att inte fota dessa, alltså en SAS och en till Östersundsflyg vid 19 och senare en Nextjet vid 20 men dom har man fotat en och annan gång tidigare! Så efter att Östersundsflyg startat så åkte vi hem till Kull och avslutade dagens spotting, inte alla som fotar två olika flygplan på en hel dags spotting!

/Simon Brygg - Ostersund Photography

4 comments:

 1. På lördagar kommer Östersundsflyg med en Saab 340 från Flysmaland. Det var premiär i lördags (5/9) för denna tur som kommer att fortsätta, åtminstone fram till Jul. Lite variation i alla fall... Men i vinter får ni ju både Atlantic Airways och Malmö Aviation som nya bolag.

  ReplyDelete
 2. Trevligt, det har vi missat helt! Såg att dom skulle köra lördag men trodde det också var med Saab 2000.
  Jo till vintern kommer en hel del roligt, som sagt det du sa sen kommer också Astraeus med Boeing 757, Iberworld med Airbus A320, Koral Blue Airline med Airbus 319, sen runt årsskiftet får vi rysschartern och då kan lite av varje komma så blir en bra vinter här ute!

  /Simon Brygg - Osdphoto

  ReplyDelete
 3. Senaste veckan så har Östersundsflyg kört med lite olika maskiner. SE-LTU, SE-KXK & SE-LXH.
  Just nu kör man med SE-LXH, senaste tillskottet i Golden Airs flotta, den hittills enda Saab 2000 som har fått Sverigeflyg nya målning som alla maskiner ska lackas med.
  Än så länge är det bara en 2000 och en ATR som har fått den målningen.

  ReplyDelete
 4. Hallå där, helt rätt! Där får vi rätta oss, senast som i morse fotograferade vi SE-LXH, varit SE-LTU när vi varit ut tidigare och säkert bara en slump för lite olika maskiner som går som du säger.
  Ja SE-LXH såg riktigt fräsch ut med lite ny färg på sig.

  /Simon Brygg - Osdphoto

  ReplyDelete