Follow osdphoto on Twitter

24 September 2009

Naturvårdsverket har åsikter om flygplatsen i Östersund

God morgon!

På LT:s hemsida (Länstidningen) finns idag en artikel om Åre Östersund Airport. Artikelns innehåll behandlar bland annat ämnet bullerstörningar och det är Naturvårdsverket som har vissa åsikter om flygplatsen placering. De har överklagat flygplatsens tillstånd till Miljödomstolen som nu behandlar ärendet.
Kort om innehållet i artikeln är att flygplatsen där den ligger idag och med dess med bullernivåer, är en begränsning för framtida utveckling av Östersund, samt att LFV inte har angett en alternativ plats för flygplatsen.
Det ska bli intresant att följa utvecklingen i ärendet och vi i Ostersund Photography hoppas på det positiva. En nedläggning/flyttning at flygplatsen skulle inte direkt gynna turistnäringen, som är väldigt viktig, i länet.

Artikeln finns länkad här i sin helhet.

/Jonas Herjeby - Ostersund Photography

5 comments:

 1. Flygplatsen ligger där den ligger sedan urminnes tider. Att flytta eller lägga ner flygplatsen i Östersund vore ju att skjuta sig i foten. En ny flygplats innebär stora kostnader och skövling och förstörelse av stora tidigare orörda områden där en ny flygplats ska ligga. Det ligger knappast i naturvårdens intressen. Dessutom kostar en flytt pengar som flygtrafiken inte kan bära. Sannolikt kommer flygtrafiken och turismen i så fall att minska om flygplatsen flyttas. Otroligt resursslöseri i en region som behöver flyget...

  ReplyDelete
 2. men man ska hålla tungan rätt i munnen, se vad som hänt med Barkarby, vårat härliga kära Barkarby =/

  ReplyDelete
 3. Med full respekt för Almgrens inlägg, men vad finns det för paralleller mellan Frösön och Barkarby mer än att båda ligger i Sverige? Barkarby har väl aldrig varit en trafikflygplats som den vi pratar om i Östersund. Och bebyggelsen skiljer sig väl en hel del... Det är väl bättre att hålla sig till relevanta paralleller. Östersund är glesbebyggt jämfört med området runt Barkarby och kommer sannolikt vara så i överskådlig framtid.

  ReplyDelete
 4. Suck! Tror inte att man ens kommit på en sådan här sak om F 4 varit kvar

  ReplyDelete
 5. @F: Det håller jag med om, detta är bara slöseri med tid, de kan inte ha tänkt igenom det ordentligt (ett försök att skapa debatt bara)?

  /Peter - OsdPhoto

  ReplyDelete