Follow osdphoto on Twitter

22 September 2009

Skidlandslagets egna Nextjetmaskin.

Uppdaterad

Skidlandslaget får en egen maskin och det är Nextjet Saab 340 som får göra jobbet! Inte hört om detta tidigare men fick igår information om att maskinen som fått en helt ny målning just för landslaget skulle vara stationerad i Östersund och att den skulle flyga på Bromma idag på morgonen.
Planet kommer som sagt att användas av skidlandslaget och tanken med det hela är att laget ska kunna flyga själva i dagens tider med influensa och annat som sprids och slippa smittas av utomstående som annars kan vara ganska vanligt vid regional flygning.
Det finns stora möjligheter med chartrat flygplan där man kan anpassa sina resor på ett helt annat sätt och många från landslaget bor också i Östersund vilket gör det smidigt att ha maskinen stationerad här.

Maskinen flög sin första tur redan i fredags till Örebro i dom nya färgerna efter att den målades i Odense i Danmark. Maskinen flög sen på måndagen sin första tur för Nextjet i nya färgerna på morgonturen till Bromma med callsign Skiforce1!

Tryck för större bild

När vi fick information om att maskinen redan idag skulle finnas på plats ute på Frösön så bestämde sig Simon och Niklas snabbt för att åka ut och fotografera den. Maskinen hade tidigt på morgonen flugit ner till Bromma och vi bestämde oss för att fotografera den när den kom tillbaka strax efter 10 på förmiddagen som Nextjet 799.

När vi väl var på plats ute på flyget öste regnet ner men det stoppade oss inte utan genomblöta fick vi våra bilder och kan bara säga att vi tycker maskinen är riktigt snygg! Hoppas att vi kan få fler bilder på den här maskinen i bättre väder längre fram mot vintern.

Maskinen i fråga gjorde ännu en flygning ner till Bromma på kvällen, och med bättre ljus var det självklart att man stack ut när man hade möjlighet. Hann fota starten innan det blev för mörkt. Nextjet 899 syns nedan uppställda på bana 30 inför starten till Bromma.

Tryck för större bild

/Ostersund Photography

No comments:

Post a Comment