Follow osdphoto on Twitter

07 January 2010

City Airlines första tur till Östersund i dagsljus.

Klockan ringde tidigt på morgonen den 7 januari 2010, Ute var det otroligt kallt och en vertikal sikt på ca 200 fot. Det verkade som att dagens planerade spotting på City Airlines första flygning för säsongen i dagsljus skulle bli tvungen att ställas in!
Men helt plötsligt som på beställning så började det spricka upp och det såg ut att bli riktigt vackert ute även om temperaturen ännu var kvar på -24 grader!

Så vid trettontiden åkte Niklas, Simon & Jonas ut för att fota dagens ankomst av City Airlines med fler skidåkare. Väl ute på fältet var vinden lugn vilket betyder att bana 12 var aktiv för landning. Så vi slog en signal till tornet för att se om vi kunde titta förbi och det gick bra så vi åkte upp och satt i värmen i väntan på maskinen.

Kort fakta, City Airline:
Grundat år 2001. Flotta: 5 st Embraer 145 samt 2 St McDonnell Douglas MD-87.
Cirka 110 st anställda.


Tryck för större bild

Tryck för större bild
Det blev till synes en Embraer 145, Registrering SE-RIA som tidigare flög för holländska KLM.

Tryck för större bild
En stund efter landningen av City Airlines så kom även Östersundsflyg från Bromma och landade i mycket fint eftermiddagsljus.

Tryck för större bild
Östersundsflyg sparar pengar på att köra snöröjningen själva!

Tryck för större bild
Efter cirka 15 minuter hör vi "Swedstar 81" ropa upp tornet för start up och klarering till Göteborg. Dom blev sedan klarerade från bana 30 och direkt Megen efter start.

Vi hade inte allt för mycket mer att fota under dagens så när City Airlines åter kommit i luften så tackade vi återigen Conny för besöket i tornet och begav oss till Tages konditori för en avslutande lunch innan dagens jobb skulle påbörjas.
Nu på söndag kommer vi åka ut igen då vi får besöka av både Sky Express, BMI och Pulkovo så vi kommer att vara på plats även om meteorologerna säger att det ska bli minus 30 grader i helgen!

/Ostersund Photography

3 comments:

 1. Stefan Sjögren (Stockholm Arlanda Photography)08/01/2010, 18:45

  Hoppas ni förstår hur priviligierade ni är som får sitta och värma er i tornet och få unika fotovinklar :-) Hur som helst så tycker jag att Niklas bild högst upp är en av de vassaste jag sett på ett flygplan på ett tag.
  Jag kommer fortfarande ihåg Simons tidiga LOT 767 (fantastisk) och er Sky Express landning med långt tele. Vid sidan om cockpitbilderna är det dessa jag håller högst av era bilder så här långt...

  ReplyDelete
 2. Hej Stefan!
  Jodå, vi uppskattar verkligen att Conny och de andra släpper in oss i värmen dessa dagar! LOT och Sky Express är några av de bilder vi har haft privilegiet att få fotografera från tornet.
  Kul att du gillar våra bilder!

  /Jonas

  ReplyDelete
 3. Väldigt fint! Kul och se att det va SE-RIA som kom upp :) då jag flugit jumpseat i den...
  Fin blogg i övrigt!

  ReplyDelete