Follow osdphoto on Twitter

29 January 2010

Haverilarm på förmiddagen

Under förmiddagen så drog flygledare på Åre Östersund Airport igång haverilarmet när ett flygplan rapporterade rökutveckling i kabinen och valde att göra en nödlandning på Frösön.
Den följande nödlandingen gick bra och det visade sig vara en falsk rökindikation på Nextjets flygning mellan Vilhelmina och Arlanda.

Passagerarna bjöds på fika i flygplatsens cafeteria och kaptenen på flygningen ska nu informera om vad som kommer hända härnäst.


Arkivbild

Flygplanet i fråga var den här maskinen i Kramfors/Sollefteå-målningen.

Uppdatering kl 10:35
Flygningen med flygnummer 771 har nu erhållit sitt färdtillstånd till Arlanda och det verkar som om dom kommer att ta sig hem inom kort.

Uppdatering kl 10:50
Flygningen har startat från Frösön, Luftfartsverket har angivit en beräknad ankomsttid på 11:30, Men Ostersund Photography tror att den kommer att flyttas framåt med ungefär 10 minuter vilket ger en total försening på 3 timmar och ca 15 minuter.

/Ostersund Photography

9 comments:

 1. Skönt att det gick bra...o ni är då med när allt händer :)

  ReplyDelete
 2. Ja precis, inte fått helt klart för oss vad som hänt exakt men verkar bara som det var ett indikationsfel.
  Absolut, vi försöker att alltid vara med och alla vi inom Ostersund Photography jobbar så att vi kan lägga mycket tid på flyget.

  //Ostersund Photography

  ReplyDelete
 3. Det var KTK som hade problem

  ReplyDelete
 4. Hur var det där nu, dom flögs ner med en annan maskin senare från Östersund och var det LJN då eller har vi tagit helt fel på maskinerna?

  ReplyDelete
 5. Hejhej, jag undrar jag såg längst upp på eran hemsida att ni har en bild på en canon eos 1d och jag såg att några av simons bilder på airliners var tagen med en canon eos 1d mark 3 ? jag blir lite fundersam har han köpt sig en sån nu också eller har han fått låna av någon ?

  ReplyDelete
 6. Precis lite ny design för det nya året, en av många nyheter som kommer inom den närmsta tiden.
  Har fotograferat en del med 1D Mk IIIan ja men bara lånat den dom gångerna jag använt den. Dock måste jag säga att jag trivs bättre med mina egna 7D nu som gav mer kamera för pengarna i min mening.

  // Simon Brygg - Ostersund Photography

  ReplyDelete
 7. Jaha! Okej, jo jag förstår att 7D:n är bättre , jag har själv testat den och 1D:n och håller med om att 7D är mer kamera för pengarna!

  ReplyDelete
 8. Bättre är en smaksak men som sagt mer kamera för pengarna för den typen av foto som jag jobbar med mest. Älskar 1Dns format och husets kvalité samt dom stora möjligheterna att ställa in allt på kameran exakt som du vill ha det, men är det värt 25K till för det när man fotograferar flyg och är mer ute efter bildkvalitén och där är kamerorna väldigt lika.

  För fotografer som jobbar i miljöer där man inte kan vara försiktig med kameran och ute efter en otrolig hastighet är 1Dn bättre anpassad men 8 fps räcker gott i och även om nya 1Dn har otroliga ISO-möjligheter så är det ändå inte användbart för flygfotografering.

  Så för sport, nyheter och vildliv är 1Dn mycket bättre anpassad och det självklara valet men för mig i dagsläget som jobbar med mest flygfoto och till viss del andra typer av fotografering så duger 7Dn och den är värd varenda krona den kostade måste jag säga.

  // Simon Brygg - Ostersund Photography

  ReplyDelete
 9. Jo, jag håller helt med om att 1D:n är mer användbar för sport, vildliv och sånna saker.

  ReplyDelete