Follow osdphoto on Twitter

31 January 2010

Atlantic Airways till Östersund.

Idag söndag började Atlantic Airways flyga till Östersund från Köpenhamn med BAe 146. I vanliga fall är Ostersund Photography alltid på plats men första turen till Östersund ankom 0920 på morgonen och vid den tiden låg det dimma över hela fältet vilket omöjliggjorde fotografering. På grund av detta valde vi att inte åka ut och inväntar nästa söndag i stället.
Atlantic Airways är stationerade på Färöarna och frågan kvarstår varför just dom flyger denna flygningen mellan Köpenhamn och Östersund men det ska vi titta vidare på.

Tryck för större bild
Arkivbild

Flygningar mellan Köpenhamn och Östersund är inget nytt utan även tidigare år har dom flugit upp skidåkare till fjällvärlden men då opererades flygningarna av Nordic Leisure med Md-80.
Vi har också information om flygningar från Amsterdam med skidturister till Östersund men det är inget vi sett ännu men vi tycker ändå att det är roligt att fler och fler arrangörer arrangerar skidresor via Östersund. I dagsläget flyger BMI från London samt City Airlines från Göteborg till Östersund och nu då även Atlantic Airways från Köpenhamn. Tidigare i vinter har vi också haft flygningar från Moskva och st. Petersburg.

// Ostersund Photography

11 comments:

 1. Alexander Estmo31/01/2010, 17:01

  Någon av er som har koll på vad det var för privatjet (?) som landade på Frösön idag runt 11-tiden?

  ReplyDelete
 2. Hej Alexander! Jag tror jag kanske kan hjälpa dig, du tror inte att det kan ha varit George clooneys privatjet som landade runt 11 tiden för har för mig att han skulle åka hem idag! men jag vet inte säkert! Kanske bättre att låta simon,jonas,niklas eller peter om han är här svara på den frågan!

  ReplyDelete
 3. Hallå!
  Som alltid när det gäller kändisar är det många olika rykten och uppgifter som cirkulerar och Clooneys hemresa är inget undantag. Vi har hört uppgifter om att han skulle ha åkt hem tidigare i veckan, idag eller senare, så det är svårt att säga säkert. Huruvida han valt att resa hem med privatplan eller med SAS igen, kan vi tyvärr inte svara säkert på heller och det luriga med privatplan är att det ibland är svårt att hitta igen information om dem.
  Men det kommer och går mindre privatjetar då och då även på Frösön med allt möjligt folk, så det kan ha varit vem/vad som helst men inget vi har information om. Vi ska dock se om vi kan luska fram något mer om det hela!

  /Jonas Herjeby - Ostersund Photography

  ReplyDelete
 4. Hallå där igen! Den där bilden jag hade tagit och använt från niklas kull märkte jag inte förrän nu för jag fick den av en kompis då jag bad om han kunde se om han kunde hitta en bild av lastbilen med väskor då jag inte hade någon egen! och han sa att han hittade nån och jag fick den för han skicka till mig och då visste jag ej att han hade hittat den på eran hemsida! Så jag är hemskt ledsen igen, nästa gång ska jag vara mer noga så det inte händer igen! Hemsk ledsen killar!

  ReplyDelete
 5. Ja om två veckor blir det mer charterflyg, den 14 februari börjar Malmö Aviation köra charter till Göteborg och Amsterdam. Dessa flygningar kommer att gå varje söndag fram till och med den 21 mars.

  Tidtabell:
  TF870 GOT-OSD (07:00-08:25)
  TF872 OSD-AMS (09:10-11:40)
  TF873 AMS-OSD (12:55-15:25)
  TF871 OSD-GOT (16:10-17:35)

  ReplyDelete
 6. Tackar för informationen Janne! Då blir det en hel del på söndagarna framöver här alltså och vi ska försöka vara på plats så mycket som möjligt här under vintern och fota allting.

  // Ostersund Photography

  ReplyDelete
 7. Ni som brukar vara där och ser alla dessa charterkärror komma och gå,hur ser beläggningen ut på de som kommer?

  Vore lite kul att veta om det finns dem om använder sig av flyg till Åre istället för t.ex. tåg och bil.

  ReplyDelete
 8. Åre har ju ingen flygplats! :) Så det måste ju bli bil eller tåg om dom inte åker med nått sjöflygplan! vilket dom knappast gör!

  ReplyDelete
 9. De här charterflygningarna som den med Atlantic Airways, British Midland, Sky Express etc är med största säkerhet i stort sett helt fulla. Sannolikheten för att många som kommer med dessa flygplan som landar i Östersund ska vidare till Åre är stor. Utan att veta fakta så tror jag att det här är det mest troliga scenariet.

  ReplyDelete
 10. De flesta resenärerna på dessa flygningar är just skidturister som till största del ska till Åre. Vi har ju flera skidorter i närområdet också som kan locka, men Åre är utan tvekan den största lockelsen.
  Vad gäller planen är de oftast fulla. Det är sällan det kommer upp dåligt med folk under vintersäsongen. Värre är det i bland för de charterbolag som flyger härifrån till varmare breddgrader. De har i vissa fall haft dåligt med pax, trots dåliga somrar här uppe.

  /Ostersund Photography

  ReplyDelete
 11. Söndagar är i stort sett alla flyg fulla. SAS, Östersundsflyg och Nextjet har ofta inte en enda plats ledig på turerna söderut på söndagar. Kolla deras respektive hemsida så ser ni att tex. imorgon (Söndag) är allt fullt söderut. SAS flyger ju samtliga avgångar med 737-800 på söndagar så kapaciteten är ganska stor, men trycket på resor framför allt till Åre är mycket stort, ändå är det inte högsäsong än...

  Dessutom kan jag meddela att flygen till Amsterdam (som börjar nästa helg) i stort sett också är fullbokade. Endast ett par platser kvar på de flesta avgångarna.

  ReplyDelete