Follow osdphoto on Twitter

18 June 2009

Frukostspotting plus lite annat

Det har varit allmänt tråkigt väder här den senaste tiden, så när det både lovades sol samt ett återbesök av SAS nyaste B738 (LN-RRH), så åkte Niklas, Simon och jag ut till Frösön igår för att även ta de första avgångarna (Nextjet till Umeå & Bromma samt SK075 till Arlanda).


Trots sommar(?)månaden var det lagomt kyligt direkt på morgonen när vi inväntade avgångarna.


"Camille" har stått här ett bra tag nu, frågan är om det inväntas något speciellt eller om det är lite ledighet för piloten som gäller..


Men till huvudspottingen, först avgick SK075 (LN-RRO) mot Arlanda..

Därefter var det Nextjet '661' och '199' mot Umeå samt Bromma.Efter en längre frukost och besök till flygradarsidan insåg vi att uppgifterna om SK066 inte stämde, det blev 'LN-RCZ' (utan winglets) som flög hit istället, lite tråkigt, men det hade ändå redan nu blivit rätt varmt över banan, får se om rätt plan tas nånting framöver istället.

- - - - -
Simon satt senare under dagen och bevakade en cockpitbild, från klappflygningen på Nextjet, som steg i visningsantal, och hade screeningen tajmats in lite annorlunda hade det nog räckt till en ännu bättre plats, men det blev iaf plats #3 på Airliners 'Top of 24h'!

-Bilden (SE-ISE)

- - - - -

Avslutningsvis kan nämnas att anledningen till att just jag sitter och skriver inlägget idag är för att de övriga sitter och uppdaterar sina iPhones till version 3.0 som släpptes igår, jag får se om det blir en modell 3Gs framöver (då blir det papertoss championships ;D ).

En trevlig midsommar, med tryckande värme önskar vi er alla iallafall!

/Peter Eriksson - Ostersund Photography

1 comment:

  1. Gillade bilden på Nextjet Saaben samt den groteska helikoptern :D.

    P.s Tack för lyckönskningarna på min blogg D.s

    ReplyDelete