Follow osdphoto on Twitter

09 June 2009

SAS nyaste B738 med winglets

Efter att förgäves ha väntat på den och vakat över flygradarn under gårdagen fick vi äntligen goda nyheter, Simon fick under morgonen veta att LN-RRH, SAS Sveriges nya Boeing 737-800 med winglets skulle upp hit och vända.

Solen låg dock på bra hela dagen, och det var inte direkt idealiska förhållanden, men trevligt att fota den iaf.Till vårat förtret blev det också både landning och start på bana 12, vilket inte är att föredra under eftermiddagen, men det var bara att göra det bästa av situationen.

En reflexvästklädd (spotter?) syntes även till på plattan (motsatt sida från oss), så helt klart är att åtminstone en person till bestämt sig för att ta nyheten som gick ut i trafik nu den 6 Juni.

Förhoppningsvis får vi återbesök av dagens händelse framöver, och då helst i lite bättre fotoförhållanden.

/Peter Eriksson - Ostersund Photography

4 comments:

 1. Alexander Estmo09/06/2009, 23:09

  Attans.. är nere på Öland för tillfället, hade varit skoj att fota den annars!

  Ha det bra där uppe i norr så länge!

  ReplyDelete
 2. Hej ,jag jobbar som FC på SAS och hade förmånen att få flyga henne (Freja) från Arlanda till Ängelholm igår ,flight nr 44 berättade någon,090610 som SK187 med start 21.30 och en punktlig landning 22.30.
  Det luktade nytt och hon hade nya finare ''knappar'' men med samma funktioner som vanligt förutom en nyhet som heter VSD-Vertical Situation Display-vilken ger piloten en vy av flighten från sidan ,allt för att ge en tydligare bild av terrängen framför så man kan undvika att hamna fel..........
  Bra tryck i motorerna och fin att styra manuellt också förutom att maskinen är mycket vacker också vilket kommenterades av många passagerare.

  ReplyDelete
 3. Hallå, roligt att höra att du fick vara en av dem första att flyga henne, riktigt nöjda var vi då vi fick se henne, ren och fin!
  Detta med VSD har man sett tidigare men inte på en 737a och roligt att SAS nu får ta del av det också.
  Ännu roligare att se är att fler och fler piloter hittar in på våran sida, glada blir vi för det!

  Simon Brygg - Ostersund Photography

  ReplyDelete
 4. Verkliga "proffsbilder" på 738:n.
  Det hade inte varit fel att få gränsla henne "Freja" Hi.

  Snygg hemsida grabbar.
  Hälsar Bernt (SAS640) i Umeå

  ReplyDelete