Follow osdphoto on Twitter

21 August 2010

Corendon kommer med hösten

Förra fredagen var det premiär för Corendon Airlines på Frösön och även denna vecka var det dags för ett gäng solsugna resenärer att avgå mot Antalya. Jonas och Niklas var fotograferna på plats i går på vad som verkar vara den första höstdagen i Östersund.

Sommaren 2010 har varit en blandning av sol och regn för östersundsborna och den senaste veckan verkade bli den sista riktiga med sommarvärme. Igår var det dock raka motsatsen till värme då det kändes som en riktig höstdag med mulet, 12 grader och vind.
Corendon Airlines höll tiden den här veckan och landande på Frösöns bana 12 vid 07:40, 10 minuter efter utsatt tid. Dagens maskin var TC-TJG, en Boeing 737-800 som varit i flygbolagets tjänst sedan april i år. Innan dess flög den som D-ABAT för Air Berlin, dit den levererades ny från Boeing 1999.

Tryck för större bild
TC-TJG landar på bana 12.

Under tiden som Corendon släppte av sina passagerare och gjorde i ordning planet för de nya semesterfirarna höll vi värmen genom att flytta på några av våra lastpallar. Det har nämligen vuxit upp ett par rediga buskar på andra sidan staketet som precis täcker banan och vårt synfält, men detta var snabbt åtgärdat genom att flytta pallarna cirka 20 meter uppåt i backen.
Efter att vi fått frysa lite extra var det dags för avgång igen. Med en turn around-tid på lite över timmen lämnade flygplanet till slut plattan och taxade till bana 12 igen, via G och back track. Under tiden de ställde upp passade den lokala flygplatsräven på att smita över banan till skogspartiet på andra sidan.


Rävar och rådjur är något man stöter på lite då och då på Frösön. De är dock inte så välkomna på flygplatsområdet, då en kollision kan ge väldigt tråkiga följder.

Tryck för större bild

Tryck för större bild
Utan problem och med god marginal för räven lyfte Corendon åter mot Turkiet och värmen. Enligt yr.no kan passagerarna ombord vänta sig 35 grader varmt.

Vad kommande dagar väntar i väder återstår att se. Förhoppningsvis var dagens höstväder bara en förhandstitt på vad som komma skall och att det fortfarande finns några sommardagar kvar av augusti det här året. På söndag återkommer vi igen med Eurocypria, som vi tyvärr inte kunde fånga förra veckan, och kanske till och med lite sol!

Mer information om förra veckans premiär och om Corendon Airlines finns i ett tidigare reportage här.

Ostersund Photography
Jonas Herjeby
jonasherjeby@osdphoto.se

2 comments:

  1. Repotaget lika "smakfullt" som alltid och bilderna likaså. Ser fram emot Eurocypria.

    ReplyDelete
  2. Tackar, alltid lika roligt att höra! Låter bra, tyvärr så har just det reportaget dragit ut på tiden men kommer att finnas på hemsidan under morgondagen!

    Simon Brygg - Ostersund Photography

    ReplyDelete