Follow osdphoto on Twitter

26 July 2010

Tur till Arlanda - del 3

Lördagen blev den tredje och sista dagen för Jonas, Simon och Peter nere i Stockholm innan det var dags att åka upp mot Östersund igen. Nedan följer den sista delen av tre med rapporteringen från resan.

Tidiga morgnar och sena kvällar med lite sömn är något som kännetecknar våra fotoresor. Men det är ju med oss som med de flesta fotografer; man vill åt morgon- och kvällsljuset. Dessutom är det under morgonen som det kommer mycket intressanta ankomster i form av fraktflyg och långdistansare som man gärna vill få bilder på. Så lördagsmorgonen drog igång 06:00 efter ett par timmar sömn, då vi begav oss ut till 01L där de körde single operations igen.

Tryck för större bild
SE-REE på kort final till bana 01L efter sin flygning över Atlanten från New York.

Vädret som bjöds på under lördagen var aningen behagligare än det höstväder som låg över oss på fredagen. Temperaturen var fortfarande runt 14 grader, men utan vind som tur var. Solen tittade också fram med jämna mellanrum på den, överlag, blåa himlen.

Tryck för större bild
Ännu en Atlantenfågel på väg in för landning på 01L var Continental som kom med sin Boeing 757 med registrering N12109 från New York.

Andra morgnar har de bytt från single operations ganska tidigt till landningar 01R och fortsatta avgångar från 01L, men denna morgon höll det i sig rätt länge. Detta är en klar fördel för oss som gärna vill hinna med både intressanta ankomster och avgångar och håller de till på samma bana underlättar det ju en hel del!

Tryck för större bild
Klockan 07:45 dök det upp en intressant individ på line-up till 01L. Denna helvita MD-87, med spanska registreringen EC-KSF, flög tidigare för Spanair men opererade den här flighten till Riga för Air Baltic.

Tryck för större bild
Det har blivit väldigt populärt på senare år bland flygbolagen att måla sina flygplan i retromålningar, dvs flygbolagens gamla målningar. Även Finnair har målat upp sin A319 OH-LVE i bolagets tidigare målning.

Vid klockan åtta gav vi oss iväg för en glamorös Statoilfrukost som var ett välkommet inslag med kaffe som piggar upp. Då det var rätt lugnt med intressanta starter och landningar tog vi efter frukosten en liten paus och jobbade med reportagen här på hemsidan. När det sedan var dags att åka ut igen hade landningarna nu förflyttats till 01R, så det var dit färden gick.


Jonas fortsatte arbeta med reportagen mellan landningarna med kameran beredd bredvid sig.


I baksätet pågick bildredigering för reportagen och hemsidan. Vad som ser ut som en vanlig Audi är egentligen en mobil redaktion!

Med tanke på vår långa bilfärd hemöver började vi runda av klockan 10:00 för att röra oss tillbaka till hotellet för att packa ihop och vila lite.
Efter att ha tagit igen oss lite på rummet för att orka med bilandet gjorde vi oss klara att åka. Men inbitna flygfotografer som vi är svängde vi så klart förbi 01R en sista gång för att ta några fler landningar. Den sista för dagen och resan blev Icelandair.

Tryck för större bild
BH Airlines ankommer från Sarajevo.

Tryck för större bild
Icelandair med TF-FIK från Reykjavik bromsar in på 01R.


Efter Icelandairs ankomst bar färden hem mot Östersund.

Strax före 13:00 lämnade vi Arlanda och åkte norrut igen mot Östersund. Därefter är det inte så mycket mer att rapportera dessvärre, mer än att resan hem gick bra. Vi tackar för oss för den här gången och ser fram mot nästa resa!
Och du, kom ihåg att det går att följa oss på Twitter nu också!

Ostersund Photography
Jonas Herjeby
jonasherjeby@osdphoto.se

2 comments:

 1. Fina bilder men det är trist att ni hade dåligt fotoljus.

  ReplyDelete
 2. Tackar, ja som du säger så blev det snabbt stark och hårt ljus, och varm och fuktig luft gör det inte bättre heller tyvärr!

  Kolla på våra tidigare inlägg så finns det några från morgon och kväll i alla fall med lite trevligare ljus, sista dagen blev mer att vi ville fotografera lite bara för att innan vi skulle åka hem.

  Simon Brygg - Ostersund Photography
  simonbrygg@osdphoto.se

  ReplyDelete