Follow osdphoto on Twitter

24 April 2010

Säsongspremiär - Cyprus Turkish

I fredags kväll vid 9-tiden var det meningen att en Boeing 737-800 från det turkiska flygbolaget Cyprus Turkish skulle anlända till flygplatsen på Frösön från Antalya via Örnsköldsvik. Så blev ej fallet utan under lördagsnatten kl 01:05 så tog årets första turkcharter mark på Åre Östersund airport, alltså ca 4h sen (det är inte mycket med tanke på alla förseningar och inställda flyg den senaste tiden i Europa).

Tryck för större bild
När flygplanet rullade in i gaten så var man snabbt fram med trapporna.

Den inkommande flygmaskinen var flygbolagets nyaste förvärv från förra året, TC-CTA som var på besök hos oss en gång under förra säsongen, dock under behagligare ljusförhållanden än de man hittar kl 01:00 en lördagsnatt i slutet av april, DVS inga alls.
Men med lite tur och en hjälpsam hand från markpersonalen hos Swedavia som sköter flygplatsen så fick vår fotograf tillträde
med eskort ut på plattan för att fotografera ankomsten och avgången av YK8663/8662 som flighten hette.

Tryck för större bild
Ombordstigning pågår.

Vid ankomsten från Örnsköldsvik så var det 70-talet passagerare och runt 100 nya gäster skulle stiga ombord och flyga vidare mot Antalya. Ombordstigningen gick snabbt och smidigt, men passagerarna verkade stiga på i grupper om max 10 personer åt gången som kom ut från gaten, de som drog till sig uppmärksamhet var två till synes överförfriskade passagerare som verkade vandra mot ett fotbollsstadium snarare än en Boeing 737. När allt var klart så var det tydligen någon som inte hade kommit ombord vars väska var tvungen att lokaliseras och plockas ur flygplanet innan avgång som blev försenat med ca 10 minuter då flygplanet kunde taxa från plattan kl 01:57 (planerad starttid efter den första förseningen var kl 01:50 men då resan är ca 4h lång så hoppas vi att dom lyckades flyga in mycket förlorad tid under resans gång.

Tryck för större bild
Allt är klart för avgång, nästan.

Tryck för större bild
Precis innan flygplanet ska rulla iväg för start.

Då klockan hade slagit över till 02:00 så var jag redan utanför ankomsthallen och påväg mot bilen då jag hörde 737an mullra ovanför, långt innan inflygningsljusen den här gången också!

Vill rikta ett speciellt tack till markpersonalen denna lördagsnatt som gjorde hela fotograferingen möjlig, tack!

/Ostersund Photography

6 comments:

 1. Hej,

  Jag funderar på att ta PPL. Om jag har fattat det rätt får man börja skola när man är 16 år, flyga ensam för första gången när man är 17 och "hämta ut" certifikatet när man är 18. Stämmer det?

  ReplyDelete
 2. Snygga bilder som vanligt! Gillar verkligen första och andra bilden, men måste få fråga en sak! På första bilden så är det som gula stripes/ sträck eller vad man ska säga? Vad är det för nånting som har kommit med på bilden ? Är det från motorerna?

  ReplyDelete
 3. Anonym, ja du har delvis rätt, men jag har för mig att det är 17 år även på att hämta ut certet också.

  ReplyDelete
 4. Henrik: Tackar för kommentaren.
  Jag trodde först att det var från när de körde fram bakre trappan men det var faktiskt en person i reflexväst som sprang rakt framför kameran och anledningen till att jag använde bilden här var att det tillförde lite rörelse i bilden.

  ReplyDelete
 5. Bra bilder, redigerar ni era bilder innan ni lägger ut dom??

  ReplyDelete
 6. Hej Erik!
  Ja, vi brukar redigera bilderna en aning innan vi laddar upp dem på hemsidan eller Airliners.net. Det är inga större justeringar utan mest att få bilden att se ut så som det gjorde när den togs, som att t ex justera färger och kontrast som kameran ibland felbedömer en aning.

  Tack för kommentaren!

  /Jonas - Ostersund Photography

  ReplyDelete