Follow osdphoto on Twitter

16 March 2010

Blue Line Fokker 100 till Östersund

Förra söndagen skulle Malmö Aviation i vanlig ordning ankomma från Göteborg på morgonen för att sedan gå vidare mot Amsterdam. Vi åkte då ut för att fotografera ankomsten men väl ute på flyget fick vi veta att flighten var sen. Efter att vi pratat med flygledningen så fick vi veta att maskinen nu var planerad att ankomma strax innan klockan 13. Flygningen ska egentligen ankomma 0825 så ganska rejäl försening och detta pågrund av att det var nu Blue Line som skulle flyga för Malmö Aviation. Blue Line som är ett bolag från Frankrike var då tvungna att första flyga upp en maskin till Göteborg innan de kunde gå vidare mot Östersund.
Vi vet inte i skrivande stund vad som hänt med Malmö Aviations egna maskin men vi kan tänka oss att det varit tekniska problem eller att maskinen behövdes för något annat och man fick hyra in Blue Line i sista sekunden.

Tryck för större bild
Denna ovanliga besökare saktar ner efter landning bana 30.

Efter en ganska lång väntan så ropade de tillslut upp på radion och fick klart in till Östersund. Det var bana 30 i användning så dom fick klart in via en VOR-inflygning till banan. Ganska precis klockan 13 så landade denna ovanliga gäst ute på Frösön i from av en Fokker 100 med registrering F-GNLG.

Tryck för större bild

Tryck för större bild
Då var dem återigen på väg mot Amsterdam med ett par timmars försening bakom sig.

Efter cirka 50 minuter var de åter klara för avgång och ropade upp tornet och fick det senaste vädret. Fortfarande var det bana 30 i användning så dom fick klart att taxa ut via taxibana Foxtrot. Ganska exakt en timme efter landning så fick de klart starta, dock några timmar senare än planerat. Vi får också hoppas att det fanns tillräckligt med öl i restaurangen i terminalen för att lugna holländarna som fick vänta ett par extra timmar på flyget hem.

/Ostersund Photography

No comments:

Post a Comment