Follow osdphoto on Twitter

16 October 2009

Höstspotting med tillhörande skitväder!

Hej allihopa!
Nu har vi varit borta en rätt så lång tid tyvärr men vi skyller på att det har varit mycket jobb, semestrar andra åtaganden osv men vi ska bli bättre, vi lovar!
Idag åkte vi (Niklas och Simon) ut i alla fall en sväng till Frösön för att fota lite, Det var nämligen så att Cyprus Turkish skulle ankomma (som på alla andra fredagar) Det roliga här var dock att vi för första gången skulle få TC-CTA dvs deras enda maskin i vad vi antar är den nya målningen för flygbolaget, Den har observerats på Airliners i trafik för Cyprus Turkish sen i maj månad och vi har alltså jagat henne sen dess.

Niklas slängde ett öga på flygradarn när han vaknade och kunde alltså konstatera att det ar den nya målningen som skulle ankomma 0950, Så han hämtade upp Simon och de båda åkte ut till fältet i tid att ta SAS och Östersundsflyg innan det var dags för chartern.

Tryck för större bild
Så kom Östersundsflyg från Bromma med SE-LTV som flög premiärturen till Östersund den gången då bolaget gick under namnet Fly Jämtland i början av 2008.

Tryck för större bild
Mycket riktigt, TC-CTA! Riktigt skönt att äntligen ha fått fota maskinen efter att hoppats på den varje Fredag sen i maj!
(Vet att det ser ut som Simon var onykter när han vinklade kameran här men banan lutar åt ett håll och marken bredvid åt det andra så försökt rätat det efter vattnet och byggnader i bakgrunden)


Efter landningen så åkte vi bort till terminalen och tittade till maskinerna lite.

Tryck för större bild
Kipris 8662 ställer upp på bana 30 för hemflygningen till Antalya.

Efter att Kipris 8662 återigen tagit luft under vingarna beslöt vi oss att det var stor tid för lite mat så vi åkte hem till Niklas och startade spisen!Efter lunch och lite annat bestämde vi oss att åka ut till flygplatsen igen för att fota SK2064 som flögs av en MD-82 som ALLTID är roligare än de vanliga B737-600 som SAS normalt kör med här uppe nu.
Innan dock så hade vi lite dötid och Simon har letat efter en ny TV så vi åkte bort en snabbvisit till ONOFF (Ska inte köpa den här men tittade på en modell) för att se om det fanns något intressant.När vi kom på att SAS:en skulle anlända inom tjugo minuter fick vi panik då det normalt tar ca 20 minuter att köra ut till flyget därifrån och när vi väl framme så hade vi säkert tio sekunder på oss innan MD'n gled in över banan!

Tryck för större bild
LN-RON över tröskeln på bana 30.

Tryck för större bild
Innan MD'n skulle lyfta igen så passade NextJets Saabar på att dra iväg till Bromma resp. Umeå, Här har vi SE-LMR till Bromma.

Tryck för större bild
Samt kärran till Umeå.

Tryck för större bild
Så var det dags för MD'n att sticka iväg tillbaka till Arlanda och efter denna bilden så packade Niklas och Simon ihop och åkte hem.

Hemma hos Niklas hade vi fått paket och det var våra visitkort som kommit! Nu tänker ni, "Seriöst, har ni skaffat visitkort!" men faktum är att många som frågar vart man kan hitta bilder och så från oss och ser bättre ut med visitkort än en papperslapp med lite kladdat på!/Niklas Kull & Simon Brygg - Ostersund Photography

2 comments:

 1. Stefan Sjögren20/10/2009, 08:59

  Hej,
  Fina bilder som vanligt, särskilt bilden på KTHY.

  Hälsningar

  Stefan Sjögren

  ReplyDelete
 2. Tackar för det och alltid kul att höra att våra bilder är uppskattade!

  Simon Brygg - Ostersund Photography

  ReplyDelete