Follow osdphoto on Twitter

01 March 2012

Røde VideoMic och City Airline (Vlog S02E03)

Jonas har skaffat en ny videomikrofon för att förbättra ljudet i vår Vlog. Den nya mikrofonen får följa med när flygplatsen besöks för att filma City Airline.

Vi har nu hunnit gjort ett par avsnitt av vår Vlog och fått bra respons på den. Några klagomål, både från tittare och oss själva, har dock kommit på ljudet. Detta hoppas jag nu ska bli bättre i och med att en ny videomikrofon införskaffats, nämligen en Røde VideoMic.
Den nya mikrofonen testas i det här avsnittet av vår Vlog då jag åkte ut för att filma City Airline. En bonus bland dagens fångst var även den Tp84 Hercules som besökte den före detta militära sidan, F4, av Åre Östersund Airport.


Mikrofonen i fråga på min EOS 7D. Ursäkta kvalitén, men det är en iPhone-bild eftersom kameran uppenbart var upptagen när bilden togs.

Det blir inte så mycket recension eller jämförelse faktiskt, men lite tankar om mikrofonen lyckades jag klämma ur mig!
Jonas Herjeby
Text/video
jonasherjeby@osdphoto.com

2 comments:

 1. Värsta dirigenten på slutet! ;) Det är som du säger en markant förbättring med mikrofonen. En bra Vlog då den hade behövts var när dagmar? hade besökt vårat avlånga land. Då blåste det rejält. Fint att det blir ändring på det nu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jajamän, när jag viftar med min penna gör alla som jag säger!
   Ja den döda kissekatten gjorde stor skillnad med vinden, vilket jag tyckt varit det största problemet när allt drunknat i blåsten tidigare.

   /Jonas Herjeby - Ostersund Photography

   Delete