Follow osdphoto on Twitter

18 March 2012

Widerøe tittar förbi (Vlog S02E04)


Ibland dyker det upp små överraskningar som skiljer sig från den vanliga trafiken på Åre Östersund Airport. Den här veckan fick vi besök av norska Widerøe.

I fredags fick vi syn på en udda ankomst på Swedavias hemsida. Det var en Widerøe-flight från Oslo som inte hörde hemma i listan. Det visade sig snart att det norska flygbolaget hade två flygningar planerade på sträckan Oslo Sandefjord-Östersund-Skellefteå-Oslo, en på lördag morgon och en på söndag förmiddag. Givetvis ville vi inte missa det, så idag åkte jag ut för att få den ovanliga besökaren på bild i samma veva som BMI gjorde veckans besök.

Vädret var soligt och rätt blåsigt, men det bjöds ändå på några plusgrader som är mer än välkomna i min mening. Det var bana 12 som gällde för landning i dag så jag placerade mig under inflygningsljusen för att fånga SAS, BMI och Widerøe på väg in för landning.

Tryck för större bild
Wideroe 7406 på kort final bana 12.
Idag var det så gott som fullt på plattan på Åre Östersund Airport. Fr v Direktflyg, Widerøe, SAS och BMI.

Tryck för större bild
SE-LHG vilar på plattan.

Tryck för större bild
"Se, en fyr med et kamera!" sa styrman gissningsvis när han pekade på mig.

Tryck för större bild
LN-WDH har startat upp motorerna och gör sig redo för att taxa ut till bana 30. I bakgrunden lyfter LN-RRW som SAS 073.


Absolut blev det också en Vlog från dagens äventyr. Den nya mikrofonen fortsätter att prestera bra och visade sig riktigt användbar igen när det blåste mycket!Jonas Herjeby
Foto/video
jonasherjeby@osdphoto.com


6 comments:

 1. Vad använder du för app till att lyssna av radion? Bra inlägg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för kommentaren, Jesper!
   Jag använder en vanlig flygscanner, så ingen app tyvärr. Vad jag vet finns ingen app för iPhone (eller Android) som lyssnar av flygfrekvenser, men det hade varit bra att ha!

   /Jonas Herjeby - Ostersund Photography

   Delete
  2. Finns Live ATC app till iPhonen. Förutsätter att det faktiskt finns någon som streamar ut flygradio för just flygplatsen i fråga. Arlanda finns bland annat.

   Delete
  3. Ja den appen finns ju faktiskt, men då är det ju som du säger bara om någon streamar ut. Det hade varit trevligt med en app som kunde lyssna av alla frekvenser, som en scanner gör, men då måste det väl till radiomottagare och sånt för att det ska fungera rent praktiskt. Idag finns väl inte ens FM-radio för iPhone.

   /Jonas Herjeby - Ostersund Photography

   Delete
  4. Kul blogg ni kör!

   Mitt flygintresse började uppe i Östersund. Lumpade på ATS för dryga decenniet sedan och åkte hem varje fredag från Frösön. På den tiden (viftar med käppen) var det Kronflyg som chartrade plan från Nordic Airlink och flög MD80 till ARN och SF340 till LLA med folk från de fyra förband som fanns då. Hur är det med det med det militära idag? noll?

   hälsningar,
   Erik

   Delete
  5. Hej, Erik! Roligt att du gillar bloggen!
   Det är dåligt med det militära på Frösön idag. Det kommer förbi någon Hercules då och då (se inlägget Røde VideoMic och City Airline) men annars är det mest SAS, NextJet och Direktflyg som trafikerar idag, plus en och annan charter.

   Tack för kommentaren!

   /Jonas Herjeby - Ostersund Photography

   Delete