Follow osdphoto on Twitter

17 June 2011

Veckan som varit

Åter har en vecka med charter på Åre Östersund Airport gått i varierande väder. Jonas och Peter, som nu har kommit hem från Västerås, har varit ute under veckan och fotograferat besöken.

Onsdag 15 juni

I onsdags åkte Jonas och Peter ut tillsammans till Orbest (Iberworld) som under morgonen kom från Rhodos och även denna gång var det EC-KZG som flög på sträckan.
Denna gång bjöd morgonvädret på regn och mulet, varpå vi bestämde att invänta starten 09:30 innan vi åkte ut till flygplatsen. När vi väl var ute var det uppehåll, men de låga molnen låg kvar över Östersund.

Tryck för större bild
EC-KZG mot den gråa himlen avgår till Rhodos från bana 12.


Torsdag 16 juni

Jonas åkte ut under morgonen för att fotografera Freebirds ankomst från Antalya i något klarare väder. Inga nyheter här heller, då det återigen var samma individ med TC-FBH. Bana 30 var i användning för både starter och landningar under dagen, vilket möjliggjorde att även ett par SAAB:ar från NextJet fastnade på bild.

Tryck för större bild
TC-FBH de sista sekunderna innan landning på bana 30.

Tryck för större bild
NextJet 662 från Luleå via Umeå. SE-LJR flög tidigare för bland annat Fly Småland.

Tryck för större bild
SE-ISR kom från Bromma som NextJet 622 Alpha.


Fredag 17 juni

Sista rycket innan helgen blev Corendon som kom från Antalya under kvällen. Den här maskinen har vi också sett på Frösön tidigare, men för ett annat flygbolag och i annan målning. Då flög den för Cyprus Turkish med registreringen TC-MZZ och senast den omnämndes här på hemsidan var 12 juni 2010 i samma veva som flygbolaget gick omkull. Denna Boeing 737-800 har sedan dess bytt ägare till turkiska Saga Airlines och efter dess gått vidare till Corendon i april i år. Nu flyger den med ny registrering som TC-TJJ och i ny Deturmålning.

Tryck för större bild
TC-TJJ hittade ner till bana 12 i vad som visade sig bli det sista ljuset för kvällen.

Enligt Deturs schema skulle sista flygningen på sträckan Östersund-Antalya gjorts den 3 juni, men då de fortsatt två veckor till är frågan när den sista flygningen sker. På fredagskvällen var den senarelagd från vanliga 19:55 till 21:40, vilken kan tyda på att den sista flygningen för säsongen gjordes då.

Tryck för större bild

Jonas Herjeby
Ostersund Photography
jonasherjeby@osdphoto.com

No comments:

Post a Comment