Follow osdphoto on Twitter

26 December 2010

Skidcharter i mellandagarna

Efter drygt en vecka med -30 graders kyla lugnade temperaturen ned sig lagom till söndagens ankomster av de brittiska skidresenärerna. Trots snön, som höll sig kvar i luften, begav sig Jonas, Simon och Peter ut för att få säsongens första charterbilder.

Förra veckan var den egentliga premiären för BMI och FlyBe till Frösön, men på grund av snökaos i Storbritannien blev de så kraftigt försenade att det inte var möjligt att få bra bilder på maskinerna. Denna söndag var en aning bättre vädermässigt, trots snöfall och dålig sikt på Frösön, så vi åkte ut till flygplatsen under förmiddagen för att invänta BMI från London Heathrow 11.05. De blev dock en aning sena igen och landade klockan 11.30 på bana 12.

Tryck för större bild
G-DBCI är en individ vi sett i BMI:s regi på Frösön tidigare. Denna A319 tillverkades 2006 och har varit i BMI:s flotta sedan maj samma år.

Tryck för större bild
BMI på väg in på plattan.Tryck för större bild

Från Manchester var FlyBe beräknade att ankomma 11:25 men av oklara anledningar blev även de försenade. Till slut trillade de också ned i snöfallet på bana tolv vid 13:05 med sin ERJ190 registrerad som G-FBEC.

Tryck för större bild
G-FBEC är till skillnad från BMI:s A319 en maskin vi inte sett tidigare på Frösön. Den tillverkades 2007 och har varit med FlyBe sedan mars det året.

Snöfallet tilltog drastiskt under eftermiddagen och försvårade fotograferingen, då snö har en tendens att göra bilder väldigt gråa och kontrastlösa. Så efter FlyBes landning blev det lunchbreak och hemfärd för att avvakta bättre väder inför City Airlines ankomst vid 19-tiden.
När det väl var dags för City Airlines ankomst var det fortfarande ett ihållande snöfall, men vi var på plats för att ta säsongens första bilder även på dem. Även de var sena, vilket inte är ovanligt vintertid. Förseningen var dock inte kraftig då de var beräknade 19:05 och landade 19:20.

Tryck för större bild
SE-RAD, en ERJ145, har flugit för City Airline sedan april i år och innan dess för British Airways och FlyBe sedan 2001.

Under skidsäsongen kommer BMI och City Airline att flyga till Östersund fram till 24 april. FlyBe kommer operera sin sträcka till 27 februari. Framöver kommer även ryska flygbolag att börja flyga skidsugna charterturister till Östersund, vilket vi såklart kommer bevaka!

Dagen avslutades med ett paket från Lufthansa med deras Star Alliance-kalender för 2011, där bilden för månaden december är tagen av Simon Brygg.Ostersund Photography
Jonas Herjeby
jonasherjeby@osdphoto.se

1 comment:

  1. Snygga bilder som vanligt :)

    Hur kan man få tag på Lufthansas Star Alliance kalender?

    ReplyDelete