Follow osdphoto on Twitter

10 January 2012

Första bilderna 2012 (Vlog S02E01)

Det nya året började händelselöst med dåligt väder, mycket snö och lite trafik. Men med en antydan till finväder åkte Jonas och Simon ut idag för att få några bilder och kanske en flygtur över staden.

Tidigare år har vi alltid varit ute tidigt för årets första bilder, men i januari i år har det dock hittills inte funnits mycket att fotografera på Åre Östersund Airport och vädret har ständigt arbetat mot oss. Men idag bestämde vi oss för att det var dags och vädret såg ut att kunna bli helt okej. Enligt planeringen för dagen skulle vi först åka ut på flyget och fotografera SAS, NextJet och även Direktflyg, som vi inte fotograferat sedan de tog över på Umeå-turen, och därefter försöka hinna med en flygning över staden om vädret höll i sig.

Tryck för större bild
SAS073 taxar ut för start på bana 30. Idag flögs den av LN-RRK.

Vi inledde med att fotografera SAS avgång till Arlanda i mulet väder. Så långt bjöd dagen inte på några överraskningar utöver det vanliga, men vi höll modet uppe och hoppades på att molnen skulle spricka upp.
Närmast på schemat stod NextJets ankomst från Bromma med det dystra molntäcket kvar över Frösön.

Tryck för större bild
NextJet 622 SE-KXJ taxar in till plattan via G medan febril snöröjning pågår i bakgrunden.

När vi närmade oss halv elva-tiden började det spricka upp lite på himlen och några solstrålar spreds över plattan innan Direktflyg letade sig ned från Umeå. När de landat pratade vi med personalen på Swedavia som lät oss komma ut på plattan för att äntligen få lite bilder på det nya flygbolaget. (Eller nytt och nytt, men de är i alla fall relativt nya på Åre Östersund Airport.) Vi tackar för den hjälpsamma inställningen hos Swedavia Östersund!


Ergonomi är viktigt för en fotograf. Här ser vi Simon krypa ihop och fotografera SE-LHC.

Tryck för större bild
31 oktober 2011 tog Direktflyg över efter NextJet på Umeå-turen efter upphandlingen av rikstrafiken.

Tryck för större bild
SE-LHC, som är en Jetstream Super 31, byggdes 1989 och har flugit för Direktflyg sedan 2005.


Jonas knäböjer ute på plattan.

Den planerade flygningen under eftermiddagen tvingades vi ställa in på grund av en väderfront som kom krypande från Norge över fjällen . Den får vi spara till en finare dag med bättre förutsättningar.

Men nytt år innebär ju så klart även en ny säsong av vår Vlog! Säsongspremiären bjuder vi på här nedan.
Följ oss gärna och kommentera på Facebook samt Twitter.Jonas Herjeby
Text/foto
jonasherjeby@osdphoto.com
Simon Brygg
Foto/videoredigering
simonbrygg@osdphoto.com

No comments:

Post a Comment