Follow osdphoto on Twitter

31 October 2011

Direktflyg börjar trafikera Östersund

Efter Trafikverkets upphandling om rikstrafiken och många turer fram och tillbaka om flygbolagets duglighet för sjuktransporter, har nu Direktflyg börjat flyga på sträckan Östersund-Umeå-Luleå.

Idag, 31 oktober, gjorde Direktflyg sin första flygning på sträckan Östersund-Umeå-Luleå med Jetstream 31 som flygplanstyp. De tar nu över flyglinjen efter NextJet som trafikerat den sedan de övertog regin efter Nordic Regional 2008. NextJet blir dock kvar som operatör på Åre Östersund Airport med sina dagliga turer till Bromma som erbjuder ett alternativ till SAS.

Förutom för att nyttjas till den vanliga inrikestrafiken, fungerar även flyglinjen som sjuktransport till och från Universitetssjukhuset i Umeå och knyter på så sätt ihop de olika regionernas landsting. Huruvida Direktflyg är en passande operatör för en sådan linje med sina små flygplan utan kabinpersonal, har debatterats fram och tillbaka många gånger under hösten. I dagsläget kvarstår Trafikverkets beslut.

Direktflyg trafikerar nu turen två gånger dagligen.

Tryck för större bild
Arkivbild från Arlanda 2007.

Jonas Herjeby
Ostersund Photography
jonasherjeby@osdphoto.com

2 comments:

  1. Snygg bild, men vilken flygplats är bilden tagen på? Kan inte känna igen bakgrunden att det skulle vara Östersund, ser ju mer ut som Umeå, med deras gula bagageband som dom har? För kan inte känna igen vart det är, ifall det är Östersund, vart stod ni då och tog bilden?

    ReplyDelete
  2. Jag kan inte annat än hänvisa till bildtexten.

    /Jonas Herjeby - Ostersund Photography

    ReplyDelete