Follow osdphoto on Twitter

07 November 2011

Blandat Arlanda/Bromma från oktober.

Simon Brygg har under oktober månad hunnit vara ute några korta turer på Arlanda och Bromma, här bjuder vi på några av de bilderna!

Som ni alla vet vid det här laget så är vi alla tre väldigt upptagna med studier större delen av tiden, men jag har hunnit vara på Arlanda och Bromma några korta svängar under oktober i alla fall. Det har inte blivit några heldagar, så tyvärr har det inte funnits tid för någon Vlog men det kommer fler sådana nu i december igen när alla är samlade i Östersund.
Jag har som sagt i alla fall hunnit åka ut några kortare svängar på Arlanda och Bromma, bara några timmar åt gången och som alltid gäller Murphys lag! Det har varit tur med vädret, men ingen direkt intressant trafik utöver det vanliga, när det väl varit något intressant har jag varit tvungen att sitta hemma med böckerna i vanlig ordning!

Tryck för större bild
En Blue1 Boeing 717 (eller MD95 som först den skulle heta) syns här på kort final bana 19L med två Delta i bakgrunden.

Tryck för större bild
SAS MD80 på kort final 19L, det är kul att se mera MD nu när SAS expanderar!

Tryck för större bild
FedEx A300 vid sättning bana 26, den kom sent vilket gjorde det möjligt att få den i dagsljus.

Tryck för större bild
Ethiopian 757 är en vanlig syn på Arlanda med sin tur från Addis Abeba via Rom.

Tryck för större bild
TuiFly "Fritidsresor" håller nu på att fasa ut 757an, så jag är glad att jag fick chansen att fota den innan den är helt borta!

Tryck för större bild
SAS MD80 ställer upp 01L på Arlanda, detta kan vara en av de snyggaste vinklarna man kan få på Arlanda i min mening!

Tryck för större bild
Air China 777 har också blivit en vanlig syn på Arlanda, de kommer också alltid med lika slitna maskiner!

Tryck för större bild
Skyways Fokker 50 på kort final bana 30 på Bromma, jag gillar speciellt denna vinkel man får där snett uppifrån.

Tryck för större bild
Finnair Embraer ERJ-170 på kort final bana 30 Bromma från Helsingfors, i bolagets nya färger

Detta var lite kort samlat av det jag gjort under oktober när jag inte har studerat, jag hoppas på att kunna spendera mer tid ute vid staketen i vinter. Vintern är otroligt kall och jobbig för en fotograf men helt klart den tiden på året som ger bästa möjligheterna till bra bilder! Ofta kallt men klart väder och snön på marken som reflekterar ljus ger ofta bra förhållanden!

Simon Brygg
Ostersund Photography
simonbrygg@osdphoto.com

6 comments:

 1. Snygga bilder. Vad gjorde de två Delta på Arlanda nu i oktober och speciellt varför en A330 och en B767 ?

  ReplyDelete
 2. Tack, var ingen regional flygning utan Delta som flög för NHL när dom spelade i Stockholm.
  /Simon Brygg - Ostersund Photography

  ReplyDelete
 3. Bilden på SAS MDn på Arlanda är grym, som sagt, bästa fotoplatsen och vinkeln, allt annat känns bara lite allmänt "mjäh" faktiskt, sett förut!

  ReplyDelete
 4. Mm riktigt bra vinkel som tyvärr fungerar dåligt på sommaren då det blir mycket heat haze där.
  Jo det är den vanliga trafiken jag fått som sagt, pluggar heltid så åker ut när jag har tid och har tyvärr svårt att anpassa mig efter just trafik. Vi hoppas alla kunna få ihop en resa över jul för att kunna få lite annat men inget bokat ännu men planerat.

  Simon Brygg - Ostersund Photography.

  ReplyDelete
 5. Flera fina bilder men på Air China och många bilder du tagit på A:net på ARN har du lyckats sämre än andra fotografer eftersom bakgrunden varit orolig. En kritvit hangar i bakgrunden förstör mängder med bilder. Undvik gärna skräp som hangarer i bakgrunden så blir bilderna bättre...

  ReplyDelete
 6. Förstår helt vad du menar och stör mig själv på bakgrunden där, men stör mig ännu mer när man får med stolpar i bakgrunden som sticker in bakom flygplanen. Air China tex är tagen på eftermiddagen och bara i den där vinkeln som jag fick jämt ljus över hela maskinen om man får skylla på något!

  Sen kan jag tycka att en strulig bakgrund som på Bromma kan vara riktigt snygg men som du säger är en vit hangar ingen höjdare då man inte få kontrast mellan planet och bakgrunden.

  Tack för konstruktiv kritik, alltid bra med åsikter för som sagt är ingen fullärd, den dagen jag känner att jag inte kan bli bättre så är det ingen utmaning och då lär jag lägga av!

  Simon Brygg - Ostersund Photography

  ReplyDelete