Follow osdphoto on Twitter

27 May 2011

Sky Airlines som Corendon

Det är fortsatt tätt mellan charteravgångarna på Åre Östersund Airport, vilket är mer än man kan säga om vädret. Idag var Corendons flight till Turkiet på tapeten och den flögs idag av Sky Airlines när Jonas åkte ut.

Det blev ännu en sväng ut på flyget den här veckan, nu för att fotografera Corendon. Efter att ha kastat ett öga på flygradarn såg jag att det var Sky Airlines som stod till befogande med en Boeing 737-800, vilket gjorde det hela mer intressant. Med tanke på vädret som rådde med spöregn och blåst, var det en liten extra boost för att åka iväg.
När jag väl var på plats var det bana 12 som var aktiv och regnet stod som spön i backen. Det låg ett tjockt och lågt molntäcke över Storsjön och Frösön och flygledaren meddelade besättningen ombord att Hight Intensity Lights var tända på inflygningen för att ge visuella referenser. Jag behövde sedan inte vänta länge innan maskinen kom dundrade in över mig vid 19:40 och jag huttrande kunde återvända till bilen.

Tryck för större bild
Alla fotovinklar är uttjatade på Frösön vid det här laget, så man gör vad man kan för att variera sig lite. Den här bilden t ex är tagen med ett EF 17-40, istället för det sedvanliga EF 100-400, i en lite mer spännande vinkel.

Regnet lugnade ner sig tillslut och när de ankommande passagerarna från Antalya debarkerat och de nya var ombord var det uppehåll. Det tjocka täcket låg dock kvar och kvävde allt ljus över flygplatsen.
Maskinen som kom var TC-SKS, en Boeing 737-800 från det turkiska flygbolaget Sky Airlines. Innan dess har individen hunnit med att tjänstgöra för både Transavia, Gol Transportes Aereos och ATA Airlines innan den 2010 fick den psykedeliska stjärtmålning som den bär idag.

Tryck för större bild
Corendon 574 avgick några minuter sent tillbaka ner till Turkiet, där vädret för morgondagen också utlovar lite regn men i alla fall 20 grader varmt.

När det var dags för avgång var bana 30 aktiv och länets charterresenärer kunde utan problem och oro för askmoln åka söderut för några veckors semester. När det nu i skrivandets stund regnar igen utanför blir man lite sugen på att själv åka bort.

Jonas Herjeby
Ostersund Photography
jonasherjeby@osdphoto.com

No comments:

Post a Comment