Follow osdphoto on Twitter

14 October 2010

Charterpremiär, Östersund-Las Palmas med Air Europa

"Svenskarna reser inte till någonting, dom reser från någonting."

Idag var det premiär för charterlinjen Östersund-Las Palmas (Gran Canaria) som ska flygas av det spanska bolaget Air Europa. Vad som är kvar av Östersundskontoret var självklart ute för att dokumentera detta.

Efter en tidig morgon med uppstigning vid klockan 07:00 så begav jag mig ut mot flygplatsen för att vara där strax innan klockan 08:00 då ankomsten var satt enligt tidtabell. Den tomma flygningen till Östersund blev dock lite försenad och först klockan 08:13 tog AEA750 mark i Östersund på bana 30, alltså lite drygt en kvart sen. Maskinen för dagen var EC-IDA, en Boeing 737-800 med winglets som levererades ny till Air Europa i mars år 2002.


Med starka västliga vindar så blev inflygningen något vinglig.

Med turen på sin sida lyckades Air Europa att genomföra sin turn-around ganska så snabbt. Kanske för att dom var tomma så ingen städning behövdes, vilket annars brukar behövas på sådana här charterflygningar. Avgången var planerad till klockan 09:00 och bara 5 minuter sena ropar piloterna upp på radion och ber om färdtillstånd.
Air Europa 751 får färdtillstånd till Las Palmas på Kanarieöarna, en flygresa på ungefär 460 mil och som tar strax under sex timmar att flyga. Väl framme kan passagerarna se fram emot 22-23 grader varmt, men ett regnväder är på väg in över öarna och lovar regn i fyra dagar lördag till tisdag. Tråkigt men vi hoppas att dom får en trevlig semester ändå.

Tryck för större bild
AEA751 ställer upp på bana 30 inför start.

Ostersund Photography
Niklas Kull
niklaskull@osdphoto.se

No comments:

Post a Comment