Follow osdphoto on Twitter

09 October 2010

Charter till Barcelona med City Airline

I torsdags ankom en udda besökare till Åre Östersund Airport, det rör sig om en av City Airlines tämligen nyförvärvade Mcdonnell Douglas MD-87. Dess uppdrag var att på fredagsmorgonen, med betoning på morgon, klockan 05:45 transportera en grupp resenärer till Barcelona för en weekend där. Flygplanet är planerat att åter ankomma till Östersund på måndag klockan 14:30 med återvändande resenärer från resan som anordnats av Ulf Spjut AB.

Tryck för större bild
Otroligt roligt att se och höra en MD-87 i Östersund igen.

City Airline köpte sina MD-87:or begagnade från SAS som i sin tur tog dom direkt från fabriken. SE-DMK flög tidigare som LN-RMP med namnet Reidun Viking och har flugit hos SAS sen dom tog emot den i januari 1992.
City Airline har nu tre stycken MD-87 med plats för 125 passagerare.

Tryck för större bild


Tryck för större bild
En närbild på fenan och lejonet som utgör Göteborgs stadsvapen.

Hur ser det egentligen ut på chartersidan just nu? Jo, Vi har ju Corendon Airlines som kör fredagsmorgnarna ner till Antalya varje vecka. Och nu den 14:e oktober så kommer Air Europa att börja köra charter till Las Palmas på Gran Canaria, då med Boeing 737-800. Ostersund Photography kommer att finnas på plats för att rapportera om den chartern, så håll utkik framöver!

Ostersund Photography
Niklas Kull
niklaskull@osdphoto.se

No comments:

Post a Comment