Follow osdphoto on Twitter

28 July 2009

Några dagar på Arlanda under semestern

Hallå, det var länge sedan vi var nere på Arlanda med hela gruppen och så har det varit nu i sommar också. Vi har många projekt som drar åt alla håll för att hålla bloggen intressant och då har Arlanda kommit i skuggan lite, men nu under min semester har jag lyckats smyga ut och fotograferat lite så det bara måste visas på bloggen!

Jag och Amanda började semestern genom att bila typ 110 mil ner till Ängelholm för att vara med på festen för min moster som fyllde 50. Efter detta åkte vi upp till Stockholm för att träffa min morbror som bor i Knivsta utanför Uppsala och jag hade med kameraväskan men hade inte tänkt på någon spotting.
Dock på vägen upp i bilen så började jag fundera om man skulle åka ut en sväng på Arlanda, kontaktade då Niklas Åhman som jag pratat med länge om att vi måste ses igen för lite spotting. Niklas var intresserad och vi beslöt att vi skulle mötas upp på Arlanda när vi kom fram.

När vi kom fram var klockan ganska mycket men ljuset var underbart och vi bestämde oss för att fotografera lite starter. Då bana ett är stängd denna månaden så åkte vi ut till 19L som användes för starter.


Jag och Niklas fotograferar en Norwegian 737.


Jag som tar Ethiopian 757.


Och så blev bilden!


Amanda var inte så road hela tiden av att vara med men där ser hon ganska glad ut?När solen gått ner bestämde vi oss för att ta en tur till Jumbo Hostel och titta till det (vi vet att vi sagt att vi skulle göra ett reportage från en natt på hotellen i sommar men vi vet inte om vi hinner) och varken jag eller Amanda hade varit upp till det förut.
Passar på att ta lite bilder när man ändå är där!

Efter att vi tittat runt maskinen lite så gick vi upp för att ta en titt, så klart var det mesta stängt och man hade inte tillgång till korridoren eller så men det förstod vi när vi kom dit vid 22 på kvällen.

Måste säga att dem har fått till det trevligt där inne!

På vägen ut tog man några bilder till innan det var stor tid att åka och sova lite.

På vägen hem kom jag på att man kanske ska ta en ur ut till Arlanda i morgon igen, åka ut tidigt och sen åka tillbaka när Amanda och de andra börjar vakna till liv. Så fick det bli!
Åkte ut till 26an och tog landningar då det var mest intressant på den sidan, tänkte jag slänger upp några bilder bara då jag inte gjorde mycket annat den dan.


Trevlig när den här maskinen kom, trodde det vara en md först men när den kom närmare så såg jag att det var något annat så drog fram kameran och är glad för det.

Har så klart fler bilder från dagen som kommer upp på Anet senare, men visar bara lite av varje nu. Efter fem morgontimmar vid 26an så åkte jag tillbaka och det blev en dag på Gröna Lund där man bland annat träffade Axel Westermark, alltid kul med lite flygfolk!

Onsdagen fick bli en hel semesterdag med sovmorgon men torsdag såg lovande ut både trafikmässigt och vädermässigt så tänkte att jag tar en till morgontur och fotograferar lite starter.


En av de första maskinerna som rullade ut var sas nyaste 737a i form av LN-RRJ!Efter detta fick det vara nog med spotting för semestern och det var dags att slappa lite och bada i min morbrors pool men vilan är inte lång, redan i ikväll åker jag ner till Stockholm igen för att åka vidare till Skottland i morgon. Ikväll blir det hemma hos Jonas Bodell och kanske lite spotting på morgonen i morgon om vädret blir bra.

/Simon Brygg - Ostersund Photography

No comments:

Post a Comment