Follow osdphoto on Twitter

11 July 2011

Ovanligt besök av Eastern Airways (Vlog S01E01)

På söndagen dök Eastern Airways upp på Swedavias lista över ankomster följande dag. Jonas, Simon och Peter åkte ut under måndag kväll till vad som visade sig vara en chartrad flygning från Manchester med en Embraer 135.

Ibland dyker det upp ankomster på Swedavias hemsida som inte vanligtvis hör hemma där. Det här var ett sådant fall, då Eastern Airways dök upp med ankomsttiden 19:10 på måndag kväll. Då vi inte sett det här bolaget på Frösön tidigare och vi inte hade en aning om varför de skulle komma, var vi självklart nyfikna på besökarna.
Med ett annalkande regnoväder åkte vi ut till flygplatsen med spekulationer om vad som skulle landa senare under kvällen, med förhoppningar om en Embraer och inte de SAAB 2000 vi sett från samma flygbolag på Arlanda. Vädret var verkligen varierande med allt från kraftigt regn till kvällssol inom några minuter.
De mystiska gästerna visade sig senare bli aningen sena med beräknad ankomst till 19:40, vilket innebar en del väntan i bilen och tid att fotografera SAS och Mediflight som båda också var på gång.

Tryck för större bild
Bland de första rörelserna på flygplatsen i väntan på Eastern var Mediflight 14 på väg till Stockholm.


Simon och Jonas fotograferar SAS som ställer upp på bana 30.

Tryck för större bild
SAS 071 avgår mot Arlanda under en stund av kvällsljus innan det mulnade på igen.


Att sitta och vänta i en immig bil i spöregn kan göra konstiga saker med människor...


Jonas väntar på britterna medan solen tillfälligt lyser.

Slutligen dök britterna upp, nästan en timme sena klockan 20:00. Förseningen berodde troligtvis på väder och som vi hoppats var planet en Embraer 135.

Tryck för större bild
G-CGMB landar på bana 30. Maskinen är tillverkad 2000 och har flugit för Eastern sedan i maj 2010. Innan dess har den varit i tjänst hos Air France (Proteus Airlines) och Air France Regional.

Med britterna nere på marken beslöt vi att åka till terminalen för att ta en närmare titt på besökarna och ta reda på vad de gjorde på Frösön.
Det visade sig att de transporterat fotbollslaget Wigan Athletic som var i Östersund för ett träningsläger med Premier League-tränaren Roberto Martinez. Maskinen kommer stå kvar på Åre Östersund Airport till och med onsdag.

Tryck för större bild
Besättningen packar ihop och lämnar maskinen som ska stå kvar till och med onsdag.


Från långtidsparkeringen vid terminalen har man ofta fri sikt över maskinerna på plattan.

Till ovanligheterna idag hör också att vi filmat en del medan vi var ute på flygplatsen och fotograferade. Peter har klippt ihop materialet som är filmad med våra Canon EOS 7D och det resulterade i den här filmen.Jonas Herjeby
Ostersund Photography
jonasherjeby@osdphoto.com

2 comments:

  1. Snygga bilder! Gillar verkligen bilden på MediFlight och bilden på Eastern med besättningen :-)

    ReplyDelete
  2. Roligt att höra, tack för kommentaren!

    Simon Brygg - Ostersund Photography

    ReplyDelete