Follow osdphoto on Twitter

16 January 2011

ARN Spotters – ett nytt flygforum

Ett av Sveriges största flygforum, G-kraft.com, gick härom veckan i graven efter att under flera år varit en aktiv samlingspunkt för flygintresserade.
För att åter ge de intresserade möjligheten och ett alternativ till ett samlat flygforum har nu ARN Spotters startat upp som ett nytt flygforum.

Forumkategorierna erbjuder nyheter och information om trafik och spotting på Arlanda, där man kan tipsa varandra om händelser. Är det just flygfotografering som lockar finns en kategori tillägnad detta där man kan diskutera och ställa frågor om bilder, utrustning och uppladdning av bilder. Dela gärna också med dig av bilderna från senast du var ute med kameran!
I flygkategorin finns tillfälle att vädra sina funderingar och åsikter om allmänflyget och flygbranschen idag. Ta gärna tillfället i akt att hålla koll på det flygtekniska och vad som hänt med speciella flygplanindivider.

Vi på ARN Spotters tror och hoppas att sidan ska kunna erbjuda ännu ett värdigt alternativ till de svenska flygforum som finns idag. Med ditt deltagande ökar möjligheterna för en god gemenskap och en sida att dela erfarenheter och kunskap.

Vid registrering av användarnamn vill vi se ditt riktiga fullständiga namn. Anledningen till att vi kräver detta är för att vi vill ha ett seriöst forum där medlemmarna ska kunna stå för sina åsikter, vilket visat sig svårt på andra forum där ett alias räcker.

ARN Spotters Crew
www.arnspotters.se

4 comments:

 1. Stefan Sjögren20/01/2011, 10:47

  Hejsan!
  Vilka ligger bakom ARN Spotters?

  ReplyDelete
 2. Tjena!
  Det ser ut att detta forum kommer bli aktivt, kul! Det behövs verkligen nu när g-kraft inte finns. Ni har inte tänkt på att byta namn till något som är lite mer "nationellt"? Vad är ARNspotters? Ett gäng? För det första är det ett namn som inte är särskilt attraherande, och om det skulle vara det så verkar det handla om ett gäng från stockholm som gillar att plåta kärror.
  Det skulle ju vara riktigt kul om några andra än samma gamla gäng också hittade till sidan och ville börja posta. Tänkt att ni ska representera hela sverige och kanske till och med norden, om ni nu vill det...

  Med tanke på g-kraft's nedläggning så gick ju folk miste om diverse annnan information, såsom spottingguider. Ni skriver ju väldigt bra om olika fototekniker så varför inte utöka "ARN spotters" utöver forumdelen och lägga in dessa guider så de är lättåtkomliga för besökarna? Det skulle vara jättebra!

  Ni har säkert mycket att jobba på dessa sidor och jobbet uppskattas, men tänk på målgrupper som sagt.

  Lycka till!

  ReplyDelete
 3. Stefan: Det är vi på osdphoto tillsammans med några andra men kollar du under "The team" så står det precis vilka som var med och startade upp det.

  Glenn: Jo redan nu efter några veckor är vi 60 medlemmar och då har vi inte gjort mycket reklam för det så med tiden kan det bli fart bara vi kommer ut med forumet. Namnet valde vi från början efter den danska varianten cphspotters.dk och där har namnet fungerat bra och det är inte bara om cph som det pratas om. Detta är samma med vårat forum, vi har många andra trådar om annat också men namnet har vi också funderat på så vi får se hur det blir.

  Vi kommer slå det samma på något bra vis här, problemet är bara tid just nu då vi alla pluggar heltid eller jobbar. Fotoskolan kommer att finnas att tillgå på forumet också och även mycket annat här från sidan kommer att finnas på forumet.

  Målgruppen från början var mycket på spottingen då G-krafts största del var just om nyhetsuppdatering om vad som händer inom spottingen men vi ser själva att dom andra rubrikerna börjar fyllas med allt inom flyget som diskuterades på G-kraft också.

  Har du någon bra idé på hur vi ska sträcka oss ut till dom gamla medlemmarna på G-kraft så är vi villiga att lyssna då vi vill samla så många flygintresserade som möjligt till forumet!

  Simon Brygg - Ostersund Photography

  ReplyDelete
 4. Har ni sett stockholmradar.com

  Jag tycker att den är rolig att titta på och den har bra precision om man vill följa flygplan runt Stockholm och Arlanda.

  Ha en bra dag!

  ReplyDelete