Follow osdphoto on Twitter

16 August 2009

Östersundsflygs premiär!

Idag har Jämtlands egna flygbolag, Östersundsflyg, haft sin invigning på Åre/Östersunds flygplats. Vi var så klart på plats för att dokumentera händelsen och premiärturen.Vid klockan 14:00 drog det hela igång och alla besökare bjöds på tårta med kaffe eller saft. Det nya flygbolaget hade anordnat en tipsrunda och andra tävlingar, där man kunde vinna flygbiljetter eller hotellvistelser och utanför entrén bjöds det på nygrillade hamburgare. Tyvärr uteblev vissa utomhusaktiviteter, så som fallskärmshoppning och flygplanslyftet, på grund av det ihållande regnet. Flygplanslyftet, då det är tänkt att man med manskraft ska lyfta Östersunds flygklubbs DA-40 SE-LVA, kommer att ske vid ett senare tillfälle och bättre väder.


Östersundsflygs VD Magnus Trense hälsar alla välkomna.


Inne i den nya terminalbyggnaden på Åre/Östersund Airport var det fullt av besökare.


Piloterna på dagens flygning stod inne i terminalen och konverserade med besökarna.


Även Östersunds flygklubb var på plats under dagen och informerade om sin verksamhet. Här Kjell-Åke Jonsson.


En av de tävlingar som flygbolaget anordnade var att vika ett pappersflygplan och sedan kasta det genom molnen. Lyckades detta vann man en flygbiljett.

Ute på plattan stod den SAAB 2000 (SE-LTU) som Golden Air opererar åt Östersundsflyg. Det fanns tillfälle att ta en närmare titt på planet, både utvändigt och invändigt i både kabin och cockpit där vi tog ett samtal med piloterna och kabinpersonalen.
Östersundsflyg kommer senare få sin SAAB 2000 i egna färger, vilken vi ser fram emot att se på Frösön.


Många var de som ville besöka SE-LTU och personalen ombord.


Ett av sätena i SE-LTU:s kabin. Östersundsflyg har självklart egen inredning!


Cockpit på SAAB 2000.


Jonas under fotografering av planet.


Även Peter fastnade själv på bild under dagen.

När klockan närmade sig 15:00 var det dags att bege sig in mot terminalen igen, där det var dags för bandklippning och det officiella invigningsögonblicket.
Östersundsflygs VD Magnus Trense, Lars Vegas och en av flygvärdinnorna var ansvariga för bandklippningen och det nya flygbolaget var invigt!


Bandet klipps av Lars Vegas.

Efter bandklippningsceremonin begav sig de som vunnit en plats på premiärturen ut mot planet, ledda av Lars Vegas och ett gäng trumslagare.


Många var de som ville se när premiärflygningen gick av stapeln. Regnet var dock något som hindrade de flesta att gå bort från takets skydd.


Östersundsflygs premiärflygning taxar ut mot bana 30.

Medan de lyckliga vinnarna av premiärbiljetterna tog sin välförtjänta flygtur var det prisutdelning för tipspromenaden, där de delade ut flygbiljetterna och de andra priserna till vinnarna.


Någon lycklig vinnare får ta emot en flygresa med Östersundsflyg av Magnus Trense.


Kort därefter, runt 1630-tiden, återvände SAAB:en med sina passagerare från sin rundtur och de var åter nere på marken, där regnet fortsatte att falla över åskådarna.
Vädret till trots var alla på gott humör när Jämtland invigde sitt första egna flygbolag!

2 comments:

  1. Stefan Sjögren17/08/2009, 10:36

    Tror ni Magnus Trense är hårdrockare eller meteorolog?
    Fint reportage! Hälsningar Stefan Sjögren

    ReplyDelete
  2. Man kan ju undra hur det kommer gå för Nextjet nu när det blir konkurrens till Bromma...?

    ReplyDelete