Follow osdphoto on Twitter

04 September 2011

Incident på Åre Östersund Airport

Strax före klockan 19:00 på söndagskvällen gick flygledaren på Åre Östersund flygplats ut med ett haverilarm. Det var först oklart om vad det handlade om, men visade sig vara ett flygplan med problem med landningsstället.

Ett flygplan rapporterade att de hade problem med att få ut landningstället och det utfärdades larm på flygplatsen och alla gick i beredskap. Det spekulerades först i om det kunde vara SAS070 som hade problem, men det visade sig vara en DA42 med registreringen SE-MEJ.
DA42:an landade utan problem och de kunde för egen maskin taxa till plattan där räddningstjänst väntade. Planet uppges ha haft två passagerare ombord och ingen ska ha skadats.
Strax därefter var verksamheten tillbaka till normalt och SAS 071:s avgång till Arlanda kunde avgå utan problem eller försening.

Mer information kommer!

Uppdaterat 22:00

Länstidningen och Östersunds Posten rapporterar att planet hade för avsikt att landa på Molanda flygfält i Järpen, nära Åre, efter en flygning från Bromma. När planet gick in mot fältet indikerade instrumenten att landningsstället inte var utfällt i låst läge, varpå de beslöt att gå till flygplatsen på Frösön istället för att landa där bättre resurser för sådana situationer finns.
Planet fick cirkulera i luften ett tag för att den inkommande SAS-maskinen skulle landa, men kunde sedan landa utan problem. Landningstället var fullt ute vid landningen och allt berodde på en felindikering på instrumenten i cockpit.

Jonas Herjeby
Ostersund Photography
jonasherjeby@osdphoto.com


No comments:

Post a Comment