Follow osdphoto on Twitter

27 January 2009

Frankfurt - Del 2

Tisdag (27/1)

I morse ringde klockan 0600 och efter att vi gjort oss i ordning och kollat vädret begav vi oss ut igen i god tid före soluppgång.


Med en hel del moln och därmed utebliven sol, blev det en del väntan i bilen med frukost bestående av macka och en, vad vi trodde, tysk motsvarighet till Mer, bara kolsyrad och betydligt mer odrickbar.


Det var rätt klen sikt under hela förmiddagen, vilket gav rätt tråkiga bilder. Vi fick dock en del intressanta flygdon på bild. Tyvärr har vi inga redigerade bilder att bjuda på, då det tas hemvid på riktig skärm och dator...


Vi flyttade oss efter ett tag till bana 25 L, där vi hade bra uppsikt över förbitaxande plan och Autobahn i ryggen. Dock förblev molnen låga och temperaturen likaså.


Kan man språket får man gärna läsa om flygplatsen ute vid bana 25 L. Ingen av oss kan dock tyska, men lite kan man i alla fall lista ut vad det betyder.


Efter ett besök inne på själva flygplatsen i jakt på lunch, återvände vi till bana 18. Temperaturen hölls sig fortfarande nära nollan, och gärna under, men ljuset klarnade upp och humöret blev lite bättre med mat i magen och bilder i kameran.
Några intresseanta fångster vi tagit under dagen är ANA 747, Asiana 777, United 747, 767 och 777, American 777, Lufthansa A340-600, Lufthansa Retro, Air India 777 och Continental 767 för att nämna några. Dock hoppas vi på att få samma maskiner i morgon, fast i bättre ljus.
En fågel som verkar oerhört svårfångad är Condor 767. Den har vi lyckats se utan att kunna fota 8 gånger! Vi har suttit i bilen och sett den taxa förbi, starta eller landa. Men det får det bli ändring på...


Platsen där man står och fotar vid bana 18 är en liten platå invid stängslet. Stegar är bra att ha så man ser över och slipper få massa skräp i förgrunden.

I övrigt bör vi också nämna att området kring Frankfurt am Main är nog det polistätaste i Europa. T ex hann vi se 8 stycken polisbilar på väg från bana 18 till hotellet, vilket rör sig om ca 5 km. Detta var ingen slump, utan de är verkligen överallt. Sedan vi kom hit i går har vi sett ett antal som åker omkring rent allmänt.
En annan sak som konfunderar resesällskapet är alla dessa gulklädda män som står i skogen. De ser ut som en blandning av vägarbetare och luftisanställda och allt de gör är att stå på insidan staketet utan att se ut att vakta något eller liknande. De bara står där.

Jaja, mer information följer i morgon med mer bilder och rövarhistorier. Hej!

No comments:

Post a Comment