Follow osdphoto on Twitter

18 March 2012

Widerøe tittar förbi (Vlog S02E04)


Ibland dyker det upp små överraskningar som skiljer sig från den vanliga trafiken på Åre Östersund Airport. Den här veckan fick vi besök av norska Widerøe.

I fredags fick vi syn på en udda ankomst på Swedavias hemsida. Det var en Widerøe-flight från Oslo som inte hörde hemma i listan. Det visade sig snart att det norska flygbolaget hade två flygningar planerade på sträckan Oslo Sandefjord-Östersund-Skellefteå-Oslo, en på lördag morgon och en på söndag förmiddag. Givetvis ville vi inte missa det, så idag åkte jag ut för att få den ovanliga besökaren på bild i samma veva som BMI gjorde veckans besök.

Vädret var soligt och rätt blåsigt, men det bjöds ändå på några plusgrader som är mer än välkomna i min mening. Det var bana 12 som gällde för landning i dag så jag placerade mig under inflygningsljusen för att fånga SAS, BMI och Widerøe på väg in för landning.

Tryck för större bild
Wideroe 7406 på kort final bana 12.




Idag var det så gott som fullt på plattan på Åre Östersund Airport. Fr v Direktflyg, Widerøe, SAS och BMI.

Tryck för större bild
SE-LHG vilar på plattan.

Tryck för större bild
"Se, en fyr med et kamera!" sa styrman gissningsvis när han pekade på mig.

Tryck för större bild
LN-WDH har startat upp motorerna och gör sig redo för att taxa ut till bana 30. I bakgrunden lyfter LN-RRW som SAS 073.


Absolut blev det också en Vlog från dagens äventyr. Den nya mikrofonen fortsätter att prestera bra och visade sig riktigt användbar igen när det blåste mycket!



Jonas Herjeby
Foto/video
jonasherjeby@osdphoto.com


01 March 2012

Røde VideoMic och City Airline (Vlog S02E03)

Jonas har skaffat en ny videomikrofon för att förbättra ljudet i vår Vlog. Den nya mikrofonen får följa med när flygplatsen besöks för att filma City Airline.

Vi har nu hunnit gjort ett par avsnitt av vår Vlog och fått bra respons på den. Några klagomål, både från tittare och oss själva, har dock kommit på ljudet. Detta hoppas jag nu ska bli bättre i och med att en ny videomikrofon införskaffats, nämligen en Røde VideoMic.
Den nya mikrofonen testas i det här avsnittet av vår Vlog då jag åkte ut för att filma City Airline. En bonus bland dagens fångst var även den Tp84 Hercules som besökte den före detta militära sidan, F4, av Åre Östersund Airport.


Mikrofonen i fråga på min EOS 7D. Ursäkta kvalitén, men det är en iPhone-bild eftersom kameran uppenbart var upptagen när bilden togs.

Det blir inte så mycket recension eller jämförelse faktiskt, men lite tankar om mikrofonen lyckades jag klämma ur mig!




Jonas Herjeby
Text/video
jonasherjeby@osdphoto.com