Follow osdphoto on Twitter

30 December 2011

Årskrönika och Nyårsspecial 2011

Så kom 2011 till sitt slut och vi på Ostersund Photography tänkte traditionsenligt sammanfatta det gångna året. I år bjuder vi på krönikan i videoformat med en liten Nyårsspecial av vår Vlog.

I januari 2009 drog vi igång hemsidan i samband med vår resa till Frankfurt och nu har det gått tre år med uppgångar och nedgångar i både statistik och humör. 2011 blev ett år då vi låg lite på latsidan med uppdateringarna av olika skäl, men också ett år med nya inslag på hemsidan och många nya bekantskaper.
Så för att runda av 2011 gjorde vi en liten Nyårsspecial av vår Vlog med årskrönikan och några tillbakablickar och bloopers från i år och tidigare spottingresor.

Vi på Ostersund Photography tackar alla läsare, tittare och lyssnare för i år och önskar alla ett gott nytt 2012!



Lyssna på vår podcast på iTunes och glöm inte att ni också kan följa oss på Facebook och Twitter.

26 December 2011

BMI i stormen Dagmars dyningar (Vlog S01E06)

Efter en natt av ordentligt stormande och utebliven söndagscharter då den inföll med juldagsfirandet, ankom idag BMI från London i oväntat bra väder. Grabbarna tog sig ut för att ta tillvara på förutsättningarna.

Till skillnad från förra veckan (och för den delen de flesta dagar då vi är ute för att fota vintercharter), bjöd dagen på sol, en temperatur strax under nollan och inte allt för kraftiga vindbyar. Efter nattens stormande, som bland annat resulterade i flera omkullblåsta träd kring flygplatsen samt två omkullblåsta inflygningsljus till bana 12, verkade nu BMI ankomma i rätt hyfsade förhållanden.

Alltför lätt får man det dock aldrig som spotter, och BD8113 anlände ca 30min före utsatt tid från London Heathrow, vilket resulterade i en längre joggingtur nedför den översnöade bilvägen ner till banänden bana 30. G-DBCH, en Airbus A319 som levererades till BMI 2006, är inte främmande Östersund utan har besökt oss ett antal gånger över julen/nyåret åtminstone de senaste två åren.

Tryck för större bild
BD8113 ankommer från London Heathrow i något flackande solljus.

Efter den tidiga ankomsten (och vandringen tillbaka till bilen) begav vi oss in till terminalen för lite bilder från långtidsparkeringen (och kompletterande B-foto), för att sedan ta oss ut till flygledartornet för att ta starten därifrån. En av vägarna till flygledartornet var dock spärrad av ett omkullblåst träd och i närheten kunde man även se påverkan som stormen haft på två av inflygningsljusen, som helt enkelt ser ut att ha brutits av på mitten.


Så ska det inte se ut...

Efter att vi tagit en annan väg till flygledartornet kunde vi ta avgången som gick i tid strax före klockan 12. Som tur var hade solen brutit igenom ordentligt fram till dess och spottingdagen kunde ses som oväntat smärtfri för att vara kring jul/nyår.

Tryck för större bild
Midland 8114 avgår från bana 30 tillbaka mot London Heathrow.

Som tidigare utlovat blev det filmat en Vlog om dagen, som idag fokuserar på stormens påverkan och hur en "vinterspottingdag" kan se ut för oss.
Följ gärna oss och kommentera på Facebook samt Twitter.



Ostersund Photography
Peter Eriksson
petereriksson@osdphoto.com

22 December 2011

OsdPhoto Podcast #6

Ostersund Photography är nu samlade i Östersund och har tagit en paus i julstöket för en podcast. Den här veckan har vi Kim Sunding som gäst och vi pratar bland annat om nordiska flygbolag som går ihop och vi får ett smakprov av Jonas som gotlänning.
Förra veckans inslag med en quiz kör vi igen i det här avsnittet med Peter som lekledare för "Vart är vi på väg".

För att undvika att den vanliga sidan blir "för tung" ligger samtliga delar under "podcast" i menyn över.
Podcasten finns även på iTunes och glöm inte att ni också kan följa oss på Facebook och Twitter.

MP3-länk för nerladdning (30mb)

18 December 2011

BMI och skitväder (Vlog S01E05)

Idag var inte bara fjärde advent utan också säsongspremiären för BMI från London. Jonas åkte ut och fick kämpa mot vädermakterna men lyckades tillslut få BMI på bild.

Det har pratats om Murphys lag här tidigare och återigen visade det sig idag att gode herr Murphy visste vad han pratade om!
BMI var beräknade att anlända klockan 11:05 på bana 30, varpå jag begav mig ned till våra lastpallar vid line-up för just bana 30. Att ta sig dit ned är ingen härlig promenad när det är snö ute och inget man gärna gör i onödan. Vilket jag så klart gjorde...

Efter att Midland 8113 fått klart att landa på bana 30 gjorde jag mig redo att få en bild av dem på väg ned. Sikten var dock så dålig för all snö att jag knappt kunde se banan framför mig. Det visade sig att det gjorde faktiskt inte besättningen på Midland 8113 heller, så de beslöt att gå runt strax innan landningen och gå in med ILS på bana 12 istället. Kvar stod då jag, bildlös och kall, och hörde bara att de flög över mig utan att de dem för de låg molnen.

Tryck för större bild
Det blev en bild i snöyran när Midland 8114 taxade ut till bana 30 för att bege sig tillbaka till London Heathrow.

Det blev inte mycket bilder att tala om idag. Dock hade jag utlovat en Vlog i veckans podcast så självklart kommer den här!
Följ oss och kommentera på Facebook och Twitter.



Jonas Herjeby
Ostersund Photography
jonasherjeby@osdphoto.com