Follow osdphoto on Twitter

23 September 2011

Omslagsbild på engelsk tidning


På omslaget till höstutgåvan av den engelska flygsäkerhetstidningen FOCUS hittas en bild tagen på Åre Östersund Airport av Ostersund Photographys fotograf Jonas Herjeby.
Bilden togs i januari i år då FlyBe trafikerade Östersund från Manchester under skidsäsongen.

Tidningen FOCUS ges ut fyra gånger per år av UKFSC (United Kingdom Flight Safety Committee) och distribueras till piloter och flygbolag över hela Storbritannien.

Tryck för större bild
Klicka på bilden för att se originalbilden större.

04 September 2011

Incident på Åre Östersund Airport

Strax före klockan 19:00 på söndagskvällen gick flygledaren på Åre Östersund flygplats ut med ett haverilarm. Det var först oklart om vad det handlade om, men visade sig vara ett flygplan med problem med landningsstället.

Ett flygplan rapporterade att de hade problem med att få ut landningstället och det utfärdades larm på flygplatsen och alla gick i beredskap. Det spekulerades först i om det kunde vara SAS070 som hade problem, men det visade sig vara en DA42 med registreringen SE-MEJ.
DA42:an landade utan problem och de kunde för egen maskin taxa till plattan där räddningstjänst väntade. Planet uppges ha haft två passagerare ombord och ingen ska ha skadats.
Strax därefter var verksamheten tillbaka till normalt och SAS 071:s avgång till Arlanda kunde avgå utan problem eller försening.

Mer information kommer!

Uppdaterat 22:00

Länstidningen och Östersunds Posten rapporterar att planet hade för avsikt att landa på Molanda flygfält i Järpen, nära Åre, efter en flygning från Bromma. När planet gick in mot fältet indikerade instrumenten att landningsstället inte var utfällt i låst läge, varpå de beslöt att gå till flygplatsen på Frösön istället för att landa där bättre resurser för sådana situationer finns.
Planet fick cirkulera i luften ett tag för att den inkommande SAS-maskinen skulle landa, men kunde sedan landa utan problem. Landningstället var fullt ute vid landningen och allt berodde på en felindikering på instrumenten i cockpit.

Jonas Herjeby
Ostersund Photography
jonasherjeby@osdphoto.com


03 September 2011

Härlig höstdag med Corendon och MD80 (Vlog S01E04)

Det är en frisk höstdag med härligt ljus under morgon och kväll, så vad annat gör man än att packa in kamerautrustningen i bilen och ge sig ut? Nextjet, SAS och Corendon blev idag fotograferade när Jonas och Simon invigde hösten för Ostersund Photography.

På torsdagskvällen utlovades strålande sol under hela fredagen vilket lockade fram fotolusten i oss båda. Med de väderutsikterna och en källa i Stockholm som kunde bekräfta att SAS morgonflygning var en MD80, beslöt vi att åka ut till 06:30 för att fotografera den första avgången 06:45 och de övriga morgonmaskinerna. På väg ut mot Frösön möttes vi dessvärre av en tjock dimma över Storsjön som ibland bildas så här års innan isen lägger. Humöret sjönk genast då vi befarade att vi inte skulle kunna se något alls på flygplatsen, något vi varit med om tidigare år. Men för en gångs skull hade vi vädret med oss och dimman lättade över flygplatsen och lät det vackra morgonljuset stråla igenom.

Tryck för större bild
Nextjet 661 till Umeå och vidare till Luleå startar upp.

Tryck för större bild
Nextjet 661 flögs idag av SE-LMR.

Tryck för större bild
SAS flyger allt mer sällan med sina få kvarvarande MD80 på Åre Östersund Airport. Då gäller det att vara på plats för att föreviga de få besök de gör. Här stiger LN-RMR ut från bana 30 mot Arlanda.

Tryck för större bild
SE-LJT fick föra Nextjets passagerare till Bromma denna morgon som Nextjet 621 Alpha.

Tryck för större bild
Nextjet 621 Aplha strax innan taxi till bana 30.

Efter att morgonkärrorna avgått till sina destinationer gjorde vi uppehåll och åkte för att äta lite frukost för att sedan invänta andra rörelser under eftermiddagen och kvällen, bl a Corendon från Antalya. Vi hade verkligen tur med vädret för på väg tillbaka in till stan möttes vi återigen av en tjock dimma som bäddade in ön igen.

Under dagen uppdaterades Corendons ankomsttid till 21:00 från sedvanliga 19:55, på grund av sen avgång från Antalya. Vi beslöt att åka ut till SAS 070:s ankomst 19:00 och sedan invänta Corendon och höra med Swedavia om vi eventuellt kunde få fotografera chartern airside senare under kvällen.
Under tiden vi väntade in SASen, som var samma MD80 som under morgonen, höll vi ögonen öppna efter nya platser man kunde stå och fotografera ifrån. Vi hittade en plats som passande nog kan fungera under större delen av dagen, då man hela tiden har solen i ryggen. Från den nya platsen kan man med lätthet få bilder på flygplan som landar på bana 12, taxar backtrack till bana 12 och startar bana 30. Med tanke på de långa och snödjupa promenader vi får göra under vintern blir den nya platsen ett bra tillskott då den lätt nås med bil!

Klockan 21:00 åkte vi in till terminalen för att höra med Swedavia om de kunde avvara personal som kunde följa med oss ut till plattan för att få bilder på Corendon. Personalen på flygplatsen känner igen oss vid det här laget och är väldigt hjälpsamma och trevliga, så vi fick chansen att följa med ut airside i kväll.

Stort tack till Swedavia Östersund med personal!

Tryck för större bild

Självklart, sist men inte minst, del fyra av vår Vlog med videosekvenser från airside samt den nyfunna spottingplatsen!



Nu har vi varit igång sedan 05:30 i morse, så nu bjuder vi er god natt!

Jonas Herjeby
Ostersund Photography
jonasherjeby@osdphoto.com