Follow osdphoto on Twitter

27 September 2009

Nextjet Norrlandsexpressen på klappsätet.

Klockan är strax före 0600 på morgonen när jag kliver in på Östersunds flygplats och knackar på dörren till Nextjet Crewrum. vid den här tiden på morgonen är det bara turen till Umeå och Luleå som går och ännu har bara Lena, dagens flygvärdinna kommit dit. Tar inte lång tid innan Daniel, våran styrman kommer också som ganska snabbt efter sätter igång med förberedelserna.

Klicka på bilderna för större visning!

Tryck för större bild
Daniel tittar till vädret och tar ut driftfärdplaner för dagens turer samtidigt som han konstaterar att det ligger ett par frontsystem över Norrland med höga moln som kommer ge en del regn och lättare turbulens.

Lena plockar ihop en del fika och mackor och ger sig ut till maskinen, följd av mig och Daniel strax efter. Väl ute vid maskinen gör Daniel en daglig tillsyn av dagens maskin som är SE-LJN, en Saab 340A som stått ute under natten. Allt ser bra ut och Daniel hoppar in på sin plats och börjar gå igenom systemen och kör lite olika tester. Lite senare kommer dagens Kapten ut, Henrik som påbörjar sitt arbete och vid det här laget är vi även redo för bording av dagens första flygning som går till Umeå.

Tryck för större bild
Allt är klart och vi startar upp och börjar taxa ut helt på tidtabell, Nextjet hade förra månaden en statistik på att 99,7% av deras flygningar avgått på tid, endast en flygning hade blivit försenad vilket är riktigt bra!

Tryck för större bild
Vi får klart att ställa upp bana 12 via taxiväg Gustav och sen banan tillbaka sista biten. Daniel som ska flyga första sträckan och när vi vänder runt i banslutet får vi klart starta och Henrik ger över kontrollen till Daniel samtidigt som han börjar varva upp motorerna.

Tryck för större bild
Väl uppe i luften stiger vi över Frösön och centrala Östersund och följer BENKA 3B ut mot Umeå som påbörjas av en vänstersväng på 2800 fot.

Tryck för större bild
Det är fortfarande mörkt men ljusnar sakta men säker i och med att vi tar oss längre upp i landet och kommer över de tjockaste molnen. Vi lämnar Östersund bakom oss och kontaktar Sweden Control som ger oss en klarering för bana 14 på Umeå. När vi sedan börjar sjunka igen mot Umeå så blir det lite mörkare när vi kommer under molnen men tar inte allt för lång tid innan vi får fältet i sikte och Daniel tar över manuellt och flyger inflygningen visuellt.

Tryck för större bild
Vi går ner på bana 14 och taxar in på en tom platta och allt som finns där är en West Air Sweden ATP i en av hangarerna som ser ut att bli servad av några tekniker.

Tryck för större bild

Väl i Umeå är det ganska kort stopp innan vi fortsätter på den så kallade "Norrlandsexpressen" vidare norrut till Luleå. Vi får några nya passagerare och några hundra kilo bränsle till innan det är dags att starta upp igen. Vi taxar åter ut till bana 14 och även denna turen till Luleå flygs av Daniel.

Tryck för större bild
Vi får klart starta och efter start följs det av en vänstersväng upp mot Luleå och flygtiden är här inte mer än 35 minuter. Vi bryter genom molnen och morgonsolen ger oss det första riktiga ljuset och kan inte säga mer än att det är riktigt fint.

Tryck för större bild

Tryck för större bild

När vi närmar oss Luleå är det lite mer molnigt men inget regn och ganska ljust så det fina området syns väldigt bra. Vi går ganska rakt in och går sista biten visuellt in till bana 32.

Tryck för större bild
Vi får klart landa och Daniel gör en snygg landning var efter Henrik tar över och taxar in maskinen.

Tryck för större bild
Även på plats i Luleå vänder vi ganska snabbt men jag hinner titta till Lena i kabinen som gör klart allt för dom nya passagerarna. Vi gör oss snabbt klara och begär att få starta upp igen för turen tillbaka ner till Umeå och efter en väldigt kort taxning så får vi klart ställa upp bana 14 och nu är det Henriks tur att flyga och kommer köra dom två kvarvarande turerna tillbaka till Östersund.

Tryck för större bild
Efter start följer vi en högersväng ner mot Umeå igen och stöter återigen på en del moln och regn på väg ner.

Tryck för större bild
När vi närmar oss Umeå ligger vi som nummer två efter morgonens första ankomst från SAS, vi får sakta ner lite och blir radarvektorerade in till bana 32. När vi kommer ner på ILSen genom molnen så ser vi SAS som taxar tillbaka via banan som med god marginal hinner lämna banan innan vi närmar oss.

Då denna vändan är väldigt snabb så står vi återigen väldigt kort i Umeå innan det är tid att ge sig tillbaka till Östersund igen, vi tar ombord några nya och släpper av några från Luleå innan vi taxar ut för start igen.

Tryck för större bild

Tryck för större bild

Som tidigare sagt så var det Henrik som flög även den sista turen till Östersund och vi startade bana 32 vilket är smidigt då det blir en kort vänstersväng innan vi var på raka spåret mot Östersund igen. Vi försökte på vägen ner ta oss över de höga molnen helt men var precis på gränsen, prövade att stiga ytterligare vid två tillfällen men vi såg molntopparna men tog oss själva inte helt över.
efter cirka 30 min började vi sjunka och på fredagar är det en del charter som kommer till Östersund och före oss låg Iberworld från Chania som gjorde att vi återigen fick sakta ner lite och gå in som tvåa.

Tryck för större bild

Under tiden som vi sjunker mot Östersund så säger jag "Ja snart är det slut på det roliga då" men då säger Daniel att han pratat med Patrik, som också flyger på Nextjet att han ska flyga till Bromma vid 12-tiden och att han gärna skulle vilja ha lite bilder också samt att jag mer än gärna åker med så då blev det klart att det skulle bli en sväng ner till Bromma vid lunch också! Patrik skulle egentligen ha flugit turen till Umeå och Luleå på morgonen men bytte pass med Henrik och därför viste han om att jag skulle flyga med och fotografera.

Tryck för större bild
Vi blev vektorerade in för en VOR-inflygning bana 30 till Östersund och det är en fin utsikt över stan när man kommer in där men molnen var ganska låga och man såg stan sent men när man väl kom ut under molnen var det lika fint som vanligt även om lite sol hade hjälp till.

Tryck för större bild
Henrik gjorde en riktigt fin landning som han sa var ett bra avslut på veckan och kunde med gott samvete ta helg men enligt Eva i kabinen så var det bara en 8 av 10 på landningen så men kan säga att den var bra och inget annat!

Tryck för större bild
Väl nere på marken i Östersund passade jag på att fotografera dagens maskin lite innan det var dags att gå in till Crewrummet där man börjat sin resa fyra timmar och trettio minuter tidigare. Daniel och Henrik gjorde klart sitt pappersarbete och packade ihop för helgen men jag satt kvar i väntan på Patrik som jag skulle flyga ner till Bromma med.
Även inför denna flygning så kom värdinnan dit först och nu var det Emma som skulle jobba som skulle åka två turer till Bromma under eftermiddagen. Efter ett tag så tittade Nils in som är styrman och som skulle flyga med Patrik idag och började titta på väder och ta fram driftisar.

Tryck för större bild
När Patrik kom var det mesta färdigt och vi gav oss ut till maskinen, idag skulle vi åka med SE-LEP som även är känd som Ski Team-planet och den stod inne i hangaren så vi begav oss dit.

Tryck för större bild
Väl framme vid planet så gjorde Patrik en daglig tillsyn och under tiden så startade Nils upp planet och Emma gick igenom kabinen så inget hänt där när planet stått över natten.

Tryck för större bild
När planet dras ut har vi gott om tid till avgång och vi sitter och pratar en del i cockpit innan det är tid att börja med förberedelserna och ta emot våra resenärer som som ska åka med oss till Bromma.

Tryck för större bild
När vi tagit ombord våra 22 passagerare och allt är klart så var det dags att starta upp och under tiden så startar Iberworld med solglada östersundare från bana 30 tillbaka mot Chania. Även vi ska starta banan 30 och får klart att taxa ut via Fox, vi ställer upp och Nils tar över kontrollerna då han ska flyga första turen till Bromma och tillbaka och Patrik flyger kvällsturen.

Tryck för större bild
Efter start är det en vänstersväng ner mot OSLAV för att sedan gå direkt mot ARS. Vi stiger upp till flygnivå 230 och kommer över molnen och har en klar blå himmel framför oss och det klarnar upp mer desto längre vi kommer.

Tryck för större bild

Tryck för större bild
Vi börjar sjunka mot Bromma och sista biten så blir vi vektorerade in till bana 30 med en helt underbar utsikt över centrala Stockholm.

Tryck för större bild
Nils gör en bra landning och vi taxar in till Gate 10 och det är inget lunchstop eller så här heller utan dom börjar direkt att förbereda för turen tillbaka.

För att sträcka på benen lite så följer jag med Nils ut och kollar maskinen och även lite för att få titta på den nya målningen lite närmare.

Tryck för större bild

Tryck för större bild

Tryck för större bild

Under tiden så har Patrik räknat på vikt och balans och gjort klart det mesta för turen tillbaka och så fort jag och Nils är tillbaka i maskinen så börjar vi ta ombord våra 19 passagerare som ska till Östersund.

Tryck för större bild
Tvåan rullar och här meddelar Patrik att vi startar ettan.

Tryck för större bild
Vi rör oss återigen ut mot bana 30 och på berget vid sidan av banan ser vi flightspotters som fotar oss och det förstår jag med tanke på den snygga målningen som täcker planet.

Tryck för större bild
Nils skulle även flyga på sträckan tillbaka så när vi ställer upp och får klart starta så tar Nils över återigen. Efter start så följer vi inte våran SID (Standard instrument departure) utan blir veckotorerade på grund av trafik i området och passerar genom detta nästan rakt över Arlanda vilket ger oss en fin vy över flygplatsen. Vi ropar sedan upp Sweden som ger oss klart direkt mot OSLAV igen och när vi är uppe på höjd så har vi 55 knop motvind vilket gör att denna flighten blev cirka 10 min längre än i vanliga fall men vi startade innan tidtabell och blev inte sena i slutändan.

Tryck för större bild

När vi närmar oss Östersund så får vi gå direkt mot NZ850 som gör att vi gick mot en 10 miles final för bana 12 men när vi fick fältet i sikte så fick vi klart in visuellt.

Tryck för större bild

Tryck för större bild

Tryck för större bild
När vi passerade ut över Storsjön så tog Nils över manuellt och flög sista biten in själv. Efter landning så taxade vi tillbaka via banan och in via Gustav till plattan där jag började dagen nu 9h tidigare.

Tryck för större bild
Nu var det stor tid för mig att dra mig hemöver efter en lång och mycket trevlig dag på flyget men Patrik och hans besättning slog sig ner för en bit mat innan det var dags för dem att köra en vända till ner till Bromma. Får tacka Daniel, Henrik och Lena för en mycket trevlig morgon på "Norrlandsexpressen" och Patrik, Nils och Emma för en mycket trevlig lunchtur till Bromma! Alltid lika trevligt att flyga med Nextjet och dess medarbetare och det ger stor motivation till att studera vidare som pilot även i dagens tuffa tider.

/Simon Brygg - Ostersund Photography

24 September 2009

Naturvårdsverket har åsikter om flygplatsen i Östersund

God morgon!

På LT:s hemsida (Länstidningen) finns idag en artikel om Åre Östersund Airport. Artikelns innehåll behandlar bland annat ämnet bullerstörningar och det är Naturvårdsverket som har vissa åsikter om flygplatsen placering. De har överklagat flygplatsens tillstånd till Miljödomstolen som nu behandlar ärendet.
Kort om innehållet i artikeln är att flygplatsen där den ligger idag och med dess med bullernivåer, är en begränsning för framtida utveckling av Östersund, samt att LFV inte har angett en alternativ plats för flygplatsen.
Det ska bli intresant att följa utvecklingen i ärendet och vi i Ostersund Photography hoppas på det positiva. En nedläggning/flyttning at flygplatsen skulle inte direkt gynna turistnäringen, som är väldigt viktig, i länet.

Artikeln finns länkad här i sin helhet.

/Jonas Herjeby - Ostersund Photography

22 September 2009

Skidlandslagets egna Nextjetmaskin.

Uppdaterad

Skidlandslaget får en egen maskin och det är Nextjet Saab 340 som får göra jobbet! Inte hört om detta tidigare men fick igår information om att maskinen som fått en helt ny målning just för landslaget skulle vara stationerad i Östersund och att den skulle flyga på Bromma idag på morgonen.
Planet kommer som sagt att användas av skidlandslaget och tanken med det hela är att laget ska kunna flyga själva i dagens tider med influensa och annat som sprids och slippa smittas av utomstående som annars kan vara ganska vanligt vid regional flygning.
Det finns stora möjligheter med chartrat flygplan där man kan anpassa sina resor på ett helt annat sätt och många från landslaget bor också i Östersund vilket gör det smidigt att ha maskinen stationerad här.

Maskinen flög sin första tur redan i fredags till Örebro i dom nya färgerna efter att den målades i Odense i Danmark. Maskinen flög sen på måndagen sin första tur för Nextjet i nya färgerna på morgonturen till Bromma med callsign Skiforce1!

Tryck för större bild

När vi fick information om att maskinen redan idag skulle finnas på plats ute på Frösön så bestämde sig Simon och Niklas snabbt för att åka ut och fotografera den. Maskinen hade tidigt på morgonen flugit ner till Bromma och vi bestämde oss för att fotografera den när den kom tillbaka strax efter 10 på förmiddagen som Nextjet 799.

När vi väl var på plats ute på flyget öste regnet ner men det stoppade oss inte utan genomblöta fick vi våra bilder och kan bara säga att vi tycker maskinen är riktigt snygg! Hoppas att vi kan få fler bilder på den här maskinen i bättre väder längre fram mot vintern.

Maskinen i fråga gjorde ännu en flygning ner till Bromma på kvällen, och med bättre ljus var det självklart att man stack ut när man hade möjlighet. Hann fota starten innan det blev för mörkt. Nextjet 899 syns nedan uppställda på bana 30 inför starten till Bromma.

Tryck för större bild

/Ostersund Photography

19 September 2009

En återblick på sista veckornas spotting.

Tiden sedan förra inlägget har det jobbats mycket för alla medlemmar, men trots det har Jonas, Simon och Niklas lyckats ta sig ut för några speciella ankomster och avgångar.

Tryck för större bild
Flygambulansen Medical 01 står uppställd på bana 30 sekunderna innan start.

Tryck för större bild
Scandinavian 072 ställer upp bana 30.

Vi hade turen att få en MD82 från SAS på besök igen, Det är inte alls ofta numera ska ni veta. Så när det kommer en MD så kan man nästan släppa allting och åka ut till flyget.

I fredags (Föregående fredag) hade vi turen att få säsongspremiär från Iberworlds sida när dom startade sin linje ner till Rhodos. Det visade sig att dom flög upp tomma från Kalmar där det troligen hade lastats av passagerare och sedan vidare upp mot Östersund för att hämta en hel del solsugna jämtar (och säkert folk från övriga delar av Norrland och folk allmänt som vill sola och ta en kall öl eller två).

Tryck för större bild
Iberworld 652 Papa här innan sättning bana 30. (För den vetgirige lägger många bolag till tillsatsbokstaven P (Papa) i anropssignalen för att indikera att det är en positioneringsflygning).

Tryck för större bild
Nextjet hann smyga sig emellan Iberworlds start och landning, Den något speciella Kramfors/Sollefteåmålningen vilket vi glatt tar emot!

Tryck för större bild
Iberworld 6052 nu fullastad med passagerare ställer upp på bana 30 för att flyga ner till Chania på Kreta.

Tryck för större bild
Senare i veckan (som nu är tidigare i veckan om vi kunde göra det svårare att förstå det vill säga) så befann jag mig på plats på gamla F4-basen och lyckades få lite tid att fota ovan nämnda Saab 340 i lite speciellt ljus.

Dessutom har vi "fått" en ny maskin från Östersundsflyg som nu ganska frekvent flyger häruppe SE-LXH som bär Golden Airs nya målning och ser allmänt mycket fräschare ut än SE-LTU som flög mycket här tidigare.

Tryck för större bild
Östersundsflygs flygning till Bromma ställer upp på bana 30.

Tryck för större bild
Annan vinkel, annan dag men samma flygning.

"Charter kommer på fredag" och har blivit ett trevligt sätt att avsluta en hård spottingvecka på, Vid 0930 kommer Cyprus Turkish från Antalya och 1005 kommer Iberworld från Chania, Dessutom kommer SAS, Nextjet samt Östersundsflyg inom den tidsramen så det är en bra dag om man vill fota flera bolag här ute.
Så denna fredagen åkte Jonas och Niklas ut och fotograferade. Simon var också ledig men har legat sjuk hela veckan så ingen spotting för honom.

Tryck för större bild
Cyprus Turkish landar bana 30. Rätt så tråkigt väder, men lite regn i måttliga doser har ingen dött av.

Tryck för större bild
Nextjet från Luleå/Umeå landar bana 30, Till synes den trevliga Kramfors/Sollefteå-Saaben.

Tryck för större bild
Östersundsflyg från Bromma hann också komma förbi innan Iberworld skulle ner.

Tryck för större bild
Iberworld från Chania landar bana 30 i det otrevliga regnvädret.

Efter detta begav vi oss mot terminalen och långtidsparkeringen där vi tog resten av dagens bilder innan vi var tvungna att bege oss till våra respektive arbeten.

Tryck för större bild
Först ut för start var Cyprus Turskish mot Antalya.

Tryck för större bild
Sedan blev det Iberworlds tur att åka iväg mot Chania, Således blev det också dags att packa ihop och åka hem för oss spotters.

Peter har hållit sig aktiv med att studera och allt vad det innebär, men har hunnit med lite spotting iaf. (Jag trodde man fick saker att göra på högskolor, men icke).
-Man kan lätt tro det, men så är inte alltid fallet. /Peters notering.

Tryck för större bild
Ryanair ankommer från Barcelona/Girona.

Tryck för större bild
Wizz Air startar mot Poznan i det fallande mörkret.


En liten "på plats"-bild från Västerås, som lämpar sig helt okej för spotting.

Om vi går tillbaka till Östersund en stund så är det så att Östersundsflyg har expanderat med en avgång även på lördagar vilket innebär att dom nu trafikerar Östersund veckans alla dagar. Helt rätt utveckling tycker vi i Ostersund Photography.
Den här linjen bedrivs dessutom av en Saab 340 istället för Saab 2000 som flyger annars, Vilket vi som sagt tycker är jätteroligt med lite variation här ute.

Tryck för större bild
Extrans 412 på kort final till bana 12, med ledaren för flygforumet G-Kraft, Daniel Mattsson på klappsätet!

/Ostersund Photography