Follow osdphoto on Twitter

27 February 2009

"Spotters rasar mot FlyLAL"

Simon och jag tänkte ta en liten natt-trip till Frösön igår för att ta FlyLAL 757, som skulle ankomma 01.30 enligt tidtabell, dock blev den under kvällen försenad, som mest till 02.55. Eftersom jag redan satt och väntade hos Simon var det lika bra att vänta in kärran tyckte jag..
Senare på natten försvann informationen om den från lfv.se och enligt Thailandtours sida fick man följande info:

"Planet lyfte kl 17.10 från Phuket.
OBS!!! Tekniskt fel på planet i Islamabad.
Nytt plan ska lyfta från Vilnius.
[...]
Beräknad ankomst till Östersund är natt fredag/lördag kl 01.00."

Lastare osv. på Frösön lär ha blivit lagomt glada :)
Har ingen vidare lust att vänta på den en gång till, men är det någon nattpigg spotter som är sugen på en exotisk 757 så är det bara att bege sig!

//Peter Eriksson - Ostersund Photography

22 February 2009

Söndagsspotting på Frösön

Söndag har länge varit lika med spottingdag för oss (är man bara ledig under helgen är det inte så mycket att välja på), och idag var det rätt bra med aktivitet här. Som tidigare nämnt så åkte Niklas, Simon och Jonas Bodell (känd från Stockholm) ut för sig, Peter och Jonas (Herjeby) tog en egen bil och kom fram till Frösön ca 1030.
Strax därefter togs första rörelsen, BMI (British Midland).
Tryck för större bild
BMI, Boeing 757-28A (G-STRY)

Därefter skulle SAS anlända, de var dock försenade, så vi tog oss in till flygplatsens parkering och fotade NextJets SAAB 340 (SE-LJN)
Tryck för större bild


Niklas stirrar ut i horisonten.

Pocketkamera, vi ber om ursäkt för dålig bildkvalité
Peter och Simon spexar på.

Kort därefter anlände BMI#2, även den från London Heathrow. Ljuset var dessvärre emot oss så att säga, så vi beslöt att äta lunch och återkomma senare till starten för BMI.

Tryck för större bild
Detaljbild på BMI (Star Alliance), Airbus A320-232 (G-MIDX)

Efter lunchen tog vi oss upp till tornet och tog starten av BMI därifrån, det kändes som ett fördelaktigt val då resten av området runt flygplatsen låg under en halvmeter snö..

Pocketkamera, vi ber om ursäkt för dålig bildkvalité
Jonas och Niklas väntar i värmen.

Tryck för större bild
BMI (Star Alliance), Airbus A320-232 (G-MIDX)

Golden Air (Fly Jämtland) var försenad upp, så vi tog en sightseeingtur runt Östersund medan vi väntade.


Av någon anledning åkte vi till snötippen, på den här bilden syns bland annat Frösöberget (längst till vänster) och toppen av Arctura (till vänster om Jonas huvud).

Efter färd tillbaka till Frösön togs starten på Golden Air (Fly Jämtland) och SAS.

Tryck för större bild
Golden Air, Saab 2000 (SE-LTU)

Tryck för större bild
SAS, Boeing 737-683 (SE-DNX)

Överlag blev väl dagen lite sådär, trafiken var det dock inget fel på, "lite bättre ljus på det här bara", som vi (tyvärr alltför ofta) brukar säga.

//Peter Eriksson - Ostersund Photography

Stockholm på besök och självklart blir det spotting!

Nu i helgen är våran goda vän Jonas Bodell på besök i Norrlands huvudstad, Han kom med tåget i fredags och åker hem igen i morgon tillbaka till Stockholm. Innan han åker måste vi visa honom vad Östersund har att erbjuda i spotting, inte så mycket tyvärr, men vi valde i alla fall den dagen som har lite mer än SAS-grisar på listan.
Söndag är den dagen på hela veckan som har lite varierande trafik, vi har BMI, City Airline samt Flyjämtland utöver dom vanliga SAS och Nextjet.
Som sagt ger vi oss ut på spotting i morgon. Vädret ser inte så lovande ut, men det löser sig. Vi blir hela gänget i morgon också, Peter hämtar Jonas på morgonen och jag samt Bodell åker med Niklas ut. Självklart kommer vi att ladda upp bilder från den lilla spottingturen.

//Simon Brygg - Ostersund Photography

19 February 2009

Premiär för FlyJämtland!

Idag var det då dags för FlyJämtlands premiär på sträckan Bromma-Östersund (BMA-OSD). Det var tänkt att alla vi fyra skulle åka ut och fota idag, men det blev dessvärre andra planer. Simon, Peter och Niklas hade inga möjligheter att komma ifrån sina jobb och kvar var då jag som var ledig. Så med förtroendeuppdraget som ”jourfotograf” begav jag mig ut på Frösön i midjedjup snö och -10°C, för att dokumentera premiärflygningen.
Så 5 minuter efter beräknad ankomst kom då en SAAB 2000 i form av SE-LTV in på final bana 12 och gjorde en fin sättning, för att sedan vända för backtrack och lämna via taxiväg Gustav.
Nedan har vi då denna fågel, opererad av Golden Air, strax efter start bana 12 på väg tillbaka mot Bromma.
Tryck för större bild
(Tryck för större bild)

FlyJämtland kommer att erbjuda fyra avgångar i veckan, på torsdagar och söndagar, fram till påsk, för att sedan starta upp sin huvudtrafik den 16 augusti.

//Jonas Herjeby – Ostersund Photography

14 February 2009

Fotoskolan - "Sensorrengöring"

Det har varit torrt med inlägg, jag skyller på jobb osv, men iaf;
Igår skulle jag och Simon ha varit ut och flugit en sväng, och isåfall skulle du nu få se ett par fina vinterbilder av Östersund och kanske nåt fjäll. Dessvärre var kärran upptagen p.g.a. kompassdeviering. I brist på något bättre att göra kom vi att tänka på en gammal Canon eos 300D jag har liggande, och vi bestämde oss för att bl.a. testa sensorn.
Det är nog bäst att se filmen, vilket förklarar det hela rätt bra.

http://www.youtube.com/watch?v=XOuJxgmMkW

//Peter Eriksson - Ostersund Photography

06 February 2009

Redigerat från Frankfurt!

Här kommer lite bilder från Frankfurt am Main, nyare tillägg överst. Fler bilder ligger i kö, så det är bara att kolla till sidan framöver.

Airliners.net - Osd Photo - EDDF

För att se flygbilder på Airliners.net från respektive person, se länkarna under "om oss".

EDIT 03/04/2009: 125 bilder uppe nu, titta gärna till så förstår ni varför det blev ett litet avbrott i inläggen hit.

//Peter Eriksson - Ostersund Photography

04 February 2009

Nytt flygbolag till Östersund!


Hallå, den 19 februari får vi ett nytt flygbolag till Östersund. Inte bara ett nytt utan ett eget, FlyJämtland är ett nytt bolag som kommer att flyga Östersund-Bromma med Saab 2000/Fokker 50 (Oklart i denna stund vilken av dom) 2 gånger i veckan till lågpris.
Självklart kommer vi att vara på plats på premiären och bilder kommer senare!

FlyJamtland.com

//Simon Brygg - Ostersund Photography

01 February 2009

Frankfurt - Der Film

Det blev en kortare spottingfilm än vad vi normalt brukar göra, mestadels p.g.a. allmänt störande ljud i Frankfurt (bl.a. Autobahn), och det är inte så roligt att vara den som får filma heavies ;D

Alternativ länk: http://www.youtube.com/watch?v=YjaWHTvy3DM&fmt=18

Musik: Elbow - Grounds For Divorce